Дочка екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля Юлія дала перше інтерв'ю після отруєння в Солсбері.

Її заяву розмістило агенство Reuters. У відеозаписі видно, що дівчина час від часу читає підготовлений текст.

Наводимо її слова повністю, без скорочення.

"Доброго дня! Мене звуть Юлія Скрипаль. Я приїхала до Великобританії 3 березня відвідати свого батька, як я робила раніше. Прокинувшись після 20-денної коми, я дізналася, що ми обидва були отруєні. Мені до цих пір складно змиритися з думкою, що на нас було скоєно подібний напад. Шокує сам факт використання нервово-паралітичного речовини в даній ситуації".

Нам дуже пощастило, що ми вижили після цього замаху на вбивство

"Нам дуже пощастило, що ми вижили після цього замаху на вбивство.Процес відновлення був повільним і дуже болючим. Не хочу вдаватися в деталі, скажу лише, що лікування було інвазивних і глибоко гнітючим. Я вдячна всім добрим і чуйним працівникам госпіталю в Солсбері - місця, яке стало мені дуже близьким. Також я вдячна всім людям, які надали нам допомогу на вулиці в день нападу. Я була виписана 9 квітня через лікарні, лікування триває до цього дня. Моє життя було перегорнуто з ніг на голову і зараз я намагаюся змиритися з неймовірними змінами в моєму житті, як фізичними, так і емоційними. Я намагаюся жити сьогоднішнім днем ​​і хочу допомогти моєму батькові до його повного одужання. Надалі я сподіваюся повернутися додому в мою країну".



Ніхто не повинен і не може говорити за нас, крім нас самих

"Я вирішила перервати свою реабілітацію і зробити це коротку заяву, щоб прояснити кілька питань. Я переконливо прошу всіх поважати моє особисте життя і особисте життя мого батька. Нам потрібен час для повного одужання і прийняття всього, що сталося. Я вдячна російському посольству за запропоновану допомогу, але зараз я не готова і не хочу нею скористатися. Як я говорила в попередній заяві: ніхто не повинен і не може говорити за нас, крім нас самих. Я хотіла ще раз подякувати всім людям, що зробили мені допомогу і підтримку в цей складний період мого життя. Моїм пріоритетом залишається моє одужання і здоров'ям мого батька".

Reuters уточнює, що контактували з Скрипаль через поліцію в Лондоні. Агентство відзначає, що після того, як Юлія зробила заяву на камеру, вона підписала два примірника заяви: англійською та російською мовами. За її словами, заяву вона написала самостійно.

Відповісти на питання журналіста після читання заяви Скрипаль відмовилася.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", 18 травня, колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля виписали з лікарні. Про це йдеться в повідомленні Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Доньку Сергія Скрипаля Юлію відправили додому ще 9 квітня.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати відкинули будь-які церемонії і відкрито звинуватили Росії в отруєнні розвідника Сергія Скрипаля. Офіційний Лондон зробив те саме і відкрито звинуватив Росію.

Тим часом кількість жертв від отруєння продовжує збільшуватися: оскільки для нападу використовувалося речовину, що потрапляє в організм повітряно-крапельним шляхом, постраждали і правоохоронці, вони знаходяться в критичному стані.