З давніх-давен людей дуже цікавило найближче до Землі космічне тіло – Місяць. Спостереження за природним супутником планети ведуться не одне тисячоліття. Втім, не дивлячись на науковий та технічний прогрес, цей об’єкт приховує ще чимало таємниць, деякі з яки вчені досі не можуть розкрити.

Штучне космічне тіло

Місяць впливає на припливи-відпливи, північний і південний полюси. Дехто переконаний, що Місяць створили спеціально для того, щоб створити на Землі умови придатні для життя. Прихильники цієї теорії в доказ приводять і той факт, що на відміну від інших супутників планет, орбіта Місяця ідеально кругла.

Пустота

Після висадки на поверхню Місяця модуля "Аполон 12" сейсмологічне обладнання зафіксувало дивні коливання, які могли говорити про те, що тіло всередині пустотіле. Також подібні дослідження проводили спеціалісти американського космічного агентства NASA. Втім результати своїх досліджень не розголошували.

Кратери

Як не дивно, але кратери, якими всипала поверхня Місяця різного розміру, втім мають однакову глибину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Вважається, що це аномалія, але деякі бачать в цьому доказ того, що під поверхнею є ще одна металева оболонка, яка здатна гасити удари і рівномірно розподіляти їх по поверхні.

Матриця

Дослідник, роботи якого викликають безліч суперечок, - Девід Іке впевнений, що Місяць направляє сигнали від Сатурна до Землі, а ці сигнали створюють "матрицю", яка замінює людству реальність.

Один бік

Як відомо. Природний супутник обертається навколо Землі, і ми бачимо один її бік. Цей факт прихильники теорії змови також трактують користь того, що це було зроблено спеціально для того, щоб розміщуватися там секретні інопланетні бази.

Рептилоїди

Ще один автор, робота якого наробила багато шуму, - Алекс Кольєр. У своїй книзі "Листи з Андромеди" він розповідає про те, що насправді Місяць - це величезний космічний корабель, який прибув в Сонячну систему мільйони років тому. На його борту знаходилися рептилоїди - гібриди людей і рептилій - і перші люди, які потрапили на Землю. Також він стверджує, що на Місяці є кілька секретних входів, що ведуть під поверхню, і зараз там знаходяться залишки секретних баз, які зараз зайняті таємним світовим урядом.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", вчені розповіли про таємниці космосу, які не говорять навіть шкільні підручники.