З розмахом 26, 27 та 28 травня Древній Київ у "Парку Київська Русь" святкуватиме аж два великих свята – Свято Трійці та День Києва. А тому яскрава шоу-програма з кінними виступами та театралізованими постановками, лицарськими поєдинками в поєднанні з середньовічними майстер-класами та смачними стравами на вогні чекатимуть на гостей в останні дні травня.

У "Парку Київська Русь" в оточенні унікальної середньовічної архітектури, у повномасштабному місті Древньому Києві Х століття можна буде по-справжньому насолодитись шедеврами дерев’яного зодчества наших величних пращурів. На території понад 20 га відтворюються споруди та будівлі, які існували у Києві тисячу років назад за часів князя Володимира. А окрім неперевершеної середньовічної архітектури на гостей чекає ще й розважальна програма.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

День Києва поєднається зі світлим святом Трійці. Тож, гості Князівства зможуть долучитися до обрядів і традицій наших пращурів та відсвяткувати Зелені Свята по-справжньому, яскраво та дружньо! А цікавою і пізнавальною програма святкування буде як для дорослих, так і для дітей. Гості побачать легенду "Як Київ Києвом став" про апостола Андрія, який передрік появу великого міста на дніпровських пагорбах, легенду про Кия, Щека, Хорива та сестру їх Либідь, легенду про Олега, Аскольда та Діра, легенду про Віщого Олега, билину про Микулу Селяниновича, легенду про Ладу та Леля, а також інтерактив "Батьківська сорочка". На очах відвідувачів розгорнуться історичні події та оживуть знакові віхи з історії "матері міст руських".

Видовищною частиною програми стане демонстрація ратної майстерності від княжої дружини – вправні вершники відтворять прадавні бойові мистецтва, вправлятимуться з історичною зброєю. "Родзинкою" свята буде барвистий карнавал древньослов’янських персонажів – історичних та міфічних.

В суботу та неділю проходитимуть видовищні середньовічні бої в рамках Міжрегіонального турніру "Витязь Київського Дитинця". Орієнтовно з 14:00 до 16:00 на Дитинці Києва спортсмени змагатимуться в одиночних боях та близько 17:00 на ристалищі Передгороддя в групових змаганнях "5х5" На гостей чекає справжній адреналін від повноконтактних поєдинків у залізних обладунках, організатором змагань з яких виступає Всеукраїнська федерація середньовічного бою.

Кульмінацією програми стане стрільба з требушету вогняними ядрами, якою можна буде насолодитись в будь-який із трьох днів.

Протягом трьох днів відвідувачі зможуть не тільки споглядати за дійством, а й долучитися до святкування, взявши участь в цікавих конкурсах, танцювальних флеш-мобах і веселих хороводах. Справжніми "зірками програми" стануть коні історичних порід із Княжої стайні. Їх можна буде погладити, сфотографуватися з ними чи навіть проїхатися верхи або в фаетоні. Також буде можливість приміряти костюми Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію, постріляти з лука, викарбувати монету "на щастя", відвідати музей середньовічної музики, експозиції облогової техніки, кораблебудування, середньовічну катівню. Любителів активного відпочинку чекає захоплюючий канатний спуск "Політайло".

Поласувати стравами і напоями, приготованими як за сучасними, так і за середньовічними рецептами, можна буде в Княжій корчмі та в альтанках на свіжому повітрі. Також є можливість залишитися з ночівлею в будинку готельного типу "4 кімнати" або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

Увага! 26 травня 2018 р. Великий Ярославів двір буде закритий для відвідувачів. Музеї історичного костюму та дерев'яного зодчества, а також Василівська церква в суботу не працюватимуть. Просимо вибачення за тимчасові незручності.

Древній Київ відкривається о 10:00, програма розпочнеться о 13:30 і триватиме орієнтовно до 18:00.

Древній Київ в «Парку Київська Русь» розташований недалеко від Києва - всього в 45 хвилинах їзди - в с. Копачів, Обухівський район, Київська область. Ціна квитка - 150 грн., для пенсіонерів і студентів - 100 грн., для дітей шкільного віку - 50 грн., дошкільнята - безкоштовно.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі», див. розклад на сайті.

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com