Рятувальники розпочали евакуацію мирних жителів із населеного пункту Стара Миколаївка (Донецька область), який сьогодні вранці обстріляли бойовики.

Про це повідомляє прес-центр Донецької облдержадміністрації у Facebook.

Свідки подій відзначають, що бойовики обстріляли мирні квартали населеного пункту, випустивши при цьому десяток снарядів.

Проте одним з них терористам вдалося потрапити у склад з боєприпасами, який почав детонувати.

"Жителі розповідають, що було близько 10-12 “прильотів” мін. Імовірно, що корегували вогонь з повітря, намагаючись поцілити у склад боєприпасів. Один із “прильотів” виявився влучним – боєприпаси почали вибухати. У селищі проживає 700 людей. СІМІКи, представники ДержНС, поліції та ДонОДА обійшли усі подвір’я, з’ясували, кому потрібна евакуація. Усе необхідне для цього є. Поки що вивезли 20 людей, серед них 11 дітей", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що зараз ситуація під контролем, інтенсивність вибухів значно зменшилася. Також було перевірено всі мережі життєзабезпечення селища.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Варто відзначити, що під ранок 25 травня, терористи на Донеччині обстріляли південну околицю Старої Миколаївки (Донеччина), випустивши 17 снарядів 152-мм калібру.Один снаряд потрапив у військовий об'єкт Збройних сил України. Про це повідомляють у прес-центрі Операції Об'єднаних сил.

Ворог вів вогонь із житлових кварталів Комсомольського району міста Горлівки.

"Адекватну відповідь Об'єднаних сил (яка не проводилася проти мирних жителів Горлівки, на що розраховував ворог) дозволив знищити дві гаубиці і артилерійський склад 3 омсбр", - сказано в повідомленні.

В результаті ворожого обстрілу жертв серед цивільного населення немає.

Крім того варто додати, що раніше на Донбасі бойовики 38 раз обстріляли наші позиції, били по всій лінії розмежування. Однак наші війська дали адекватну відповідь супротивнику. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил (ОСС).

Так, за даними розвідки, двох проросійських бойовиків ліквідували, трьох поранили.

Найбільш напруженою ситуація була в околицях населених пунктів Кримське, Троїцьке, Зайцево і шахта Бутівка.

"Російсько-окупаційні війська в черговий раз порушили режим тиші поблизу населеного пункту Станиця Луганська, щоб на цій ділянці не сталося розведення військ згідно з досягнутими раніше домовленостями", – зазначили в повідомленні.

Двоє наших захисників отримали поранення. Їх оперативно доставили в госпіталь і надали необхідну допомогу.

Бійці з батальйону "Донбас" розповіли, як їм вдалось здійснити успішний рейд у тил бойовиків

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на Донбасі трагічно загинув молодий командир снайперів.