Служба безпеки України в Одеській області спільно з прокуратурою АР Крим і Нацполіцією блокували незаконний продаж авіаквитків на рейси з Росії на окупований півострів.

У прес-службі СБУ повідомили, що ряд комерційних структур у Києві та Одесі нелегально здійснювали реалізацію авіаквитків з російських міст в аеропорт "Сімферополь" і назад на рейси авіакомпаній РФ, у тому числі внесених в санкційний список РНБО.

Під час обшуків в офісах комерсантів правоохоронці виявили документацію, що підтверджує продаж нелегальних авіаквитків і докази перерахування грошей на рахунки російських авіакомпаній.

Зараз вирішується питання про оголошення про підозру у вчиненні злочинів менеджменту комерційних структур.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), ст. 334 (момент набуття права власності за договором) ККУ.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, в мережі з'явилася чергова порція сумних фото з анексованого півострова. В той час, як кримчани чекали напливу туристів після відкриття Кримського моста, сьогодні пляжі колись популярних курортів вражають тишею і порожнечею.

Поруч з одним із символів Криму, замку "Ластівчине гніздо", зараз можна побачити лише окремих перехожих і, іноді, групи туристів, при тому що до окупації навколо замку було не проштовхнутися. На пляжі Коктебеля практично повна порожнеча.

Раніше, голова окупаційної влади" анексованого Криму Сергій "Гоблін" Аксьонов розповів, що на дорогах після відкриття Кримського моста є проблеми з регулюванням руху.

Вони спостерігаються біля Феодосії, де відпочиваючі переходять трасу у напрямку до моря, і ще на кількох дільницях. За словами Аксьонова, на дорозі від Кримського моста в Керчі до Сімферополя збираються організувати ручне регулювання руху транспорту.

При цьому, Аксьонов похвалився, що відкритий окупантами Кримський міст став пам'яткою туристів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", грунти анексованого Криму не підходять для масштабного будівництва, зокрема мосту. Про це заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем російської академії наук, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар.

Будувати міст не можна було. Основна небезпека Керченського мосту з самого початку була в тому, що порушили будівельні норми і правила. У них говориться, що арочні мости, а це арочний міст, у сейсмічних районах, а це сейсмічний район, можна будувати тільки на таких породах, як граніт або схожих, які не просідають і тримають навантаження. А в Керченській затоці напівтверді глини, насичені водою з піском. Тому і з'являються тріщини.