Разом з тим незаперечним, документально підтвердженим був факт, що Йосипу Віссаріоновичу виплачувалась щомісячна 10-тисячна зарплата.

І дуже скромне, невибагливе в матеріальному плані життя «батька народів», і можливість Сталіна користуватися в СРСР винятковим обсягом найрізноманітніших привілеїв - всі ці особливості буття генералісимуса напрочуд гармонійно співіснували один з одним.

Кілька кітелів, брюк та білизна У Сталіна в СРСР було близько 20 дач, в основному, на морському узбережжі - в Криму, Абхазії, Сочі. Помер Йосип Віссаріонович на Ближній (Волинської) дачі, розташованій неподалік від села Волинського, що під Кунцево. Перелік речей, що належать Сталіну, описаних за наказом Л. П. Берія в той же вечір 5 березня, коли генералісимуса знайшли там мертвим, вражає своїм аскетизмом: кілька курильних трубок, 6 кітелів, 10 брюк, ощадкнижка з 90 рублями ... Ніяких коштовностей (і взагалі речей, що представляють яку-небудь матеріальну цінність), сум готівки у Сталіна на Ближній дачі виявлено не було.

За спогадами начальника охорони Сталіна Миколи Власика, діряві до дірок чоботи Господаря міняли по ночах, коли генералісимус спав - якщо на ранок Йосип Віссаріонович одягав попередньо зшиті новенькі шкіряні ботфорти і носив їх без зауважень, то справа була зроблена. А бувало й так, що Сталін з якої-небудь причини вимагав повернути йому звичні старі діряві чоботи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Публіцист Олександр Колесник у своїй книзі «Міфи і правда про сім'ю Сталіна», зокрема, наводить уривки з «листів трудящих», які почали надходити в радянські друковані ЗМІ в постперебудовний час і стосувалися «рахунків Сталіна в швейцарських банках, якими скористалася його дочка Світлана Аллілуєва».

Колесник стверджує, що ніякого документального підтвердження існування зарубіжних банківських рахунків генералісимуса не було і немає, а що залишилися після смерті Йосипа Віссаріоновича заощадження (30 тисяч неденомінованих рублів) свого часу розділили між собою спадкоємці. Дочка Сталіна Світлана Аллілуєва, зокрема, заробила собі чималі статки на виданні за кордоном знаменитих мемуарів «Двадцять листів до друга».

Раніше "Знай.ua" писав про те, що вчені встановили, що зуби і коронки, які зберігаються в архівах ФСБ Росії, дійсно належать нацистському диктатору Адольфу Гітлеру.