Американським вченим вдалося довести ефективність фінансової винагороди в боротьбі з такою згубною звичкою, як куріння.

Зокрема, було проведено відповідне дослідження, в якому взяли участь близько шести тисяч осіб, повідомляє журнал New England Journal of Medicine.

Деяким учасникам, тим, хто зможе утриматися від куріння протягом шести місяців, пообіцяли виплатити 600 доларів.

Число тих, що кинули палити "традиційними" способами становило від 0,5 до одного відсотка, в той час як учасники, які були зацікавлені, справилися з завданням в кілька разів краще. На думку дослідників, це говорить про неефективність поширених способів позбавлення від нікотинової залежності.

Дослідники припускають, що подібний метод може стати в нагоді компаніям, що допомагає співробітникам позбавлятися від шкідливих звичок. Зазначається, що фінансова винагорода може стати, як не дивно, найбільш дешевим і ефективним способом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як і очікувалося, учасники, яким пропонували гроші, показали найкращі результати.

Нагадаємо, американські вчені провели дослідження і з'ясували, що кинути палити раз і назавжди допоможуть ліки, чиє початкове призначення – боротьба з симптомами при діабеті другого типу, передає ScienceDaily. Зокрема, мова йде про метформін – недорогий препарат, який призначається пацієнтам з цукровим діабетом. З'ясувалося, що він здатний блокувати симптоми відміни нікотину.

Медики провели дослідження на гризунах. Миші протягом двох тижнів піддавалися впливу нікотину. Далі, після формування залежності, їм давали метформін. Вчені відзначили, що у всіх піддослідних був відсутній синдром відміни.

Ці ліки допомагають усунути такі симптоми, як неспокій, дратівливість та інші негативні прояв, що супроводжують відмову від куріння.

Зокрема, метформін допомагає активувати фермент, що стимулює перетворення глюкози в енергію. Як відомо, зазвичай він пригнічується при відмові від куріння, що призводить до появи певних симптомів.

До речі, нерегулярне куріння завдає організму удар сильніший, ніж щоденне. До цього висновку прийшла група вчених з Мічиганського університету, яка провела серію досліджень, у результаті яких зуміла з'ясувати, чи дійсно періодичне куріння шкодить менше регулярного. Так, дослідники прийшли до висновку, що любителі "балуватися" тютюном, які курять тільки коли вип'ють або проводять час у компанії друзів, шкодять своєму здоров'ю не менше.

Як повідомляв портал "Знай.uа", тютюн насправді має безліч корисних властивостей для організму. Недавні дослідження австралійських вчених підтвердили ці докази.