У Великобританії продадуть Aston Martin DB5 найзнаменитішого літературного і кіношного агента спецслужб - Джеймса Бонда, пише Хроніка.інфо з посиланням на avtovod.org.ua.

Очікується, що за нього заплатять не менше 1,2 млн. фунтів стерлінгів. Аукціон запланований на липень. На цьому Aston Martin DB5 1965 року випуску їздив Джеймс Бонд (його грав Пірс Броснан) у фільмі «Золоте око», який з'явився в прокаті понад двадцять років тому.

Саме на цьому автомобілі Бонд влаштував погоню за Ксенією Онатопп, яка перебувала за кермом Ferrari 355. Це була дуже красива сцена. Під час зйомок «Золотого ока» використовувалося три автомобіля «Астон Мартін». Один з них знімали крупним планом, а два інших - під час сцени погоні за Ferrari 355.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ці два останніх автомобіля були придбані у відносно поганому стані, і їх відновила англійська компанія Stratton. У липні на аукціоні продадуть якраз один з тих двох, які використовувалися для зйомок сцени погоні. Після закінчення зйомок фільму компанія Aston Martin використовувала його в рекламних цілях, а також показувала на автосалонах в Європі і США. У 2001 році його продали на аукціоні.

Тепер автомобіль найзнаменитішого літературного і кіношного агента спецслужб знову продають. Організатори аукціону Bonhams вважають, що за нього заплатять не менше 1,2 млн. Фунтів стерлінгів.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що "Оголена, що лежить (на лівій стороні)" Амедео Модільяні стала найдорожчою картиною, проданою американським аукціонним будинком Sotheby's.

Всього картина поставила два рекорди Sotheby's - на торги її виставили за рекордну стартову ціну в 150 мільйонів доларів. Попередній власник придбав її на аукціоні в 2003 році за 26,9 мільйонів - це майже в шість разів менше.

Однак ціна картини на Sotheby's чи не поставила абсолютний рекорд для полотен Модільяні. У 2015 році інше полотно із серії оголених моделей продали на британському аукціоні Christie's за 170,4 мільйона доларів. Торги тривали всього дев'ять хвилин.

Абсолютний рекорд вартості живописного полотна поставила в листопаді 2017 року картину Леонардо да Вінчі "Рятівник світу". На Christie's її продали за 450,3 мільйонів доларів. Торги тривали півгодини, стартова ціна картини була в чотири рази нижче.

Модільяні написав картину "Оголена, що лежить" незадовго до смерті. На сайті Sotheby's наголошується, що полотно - найбільша за розміром твір майстра, який прожив 35 років.