Існує думка, що капустяна дієта - одна з найбільш простих і доступних, особливо, якщо дотримуватися її влітку, коли молодою капустою буквально завалені прилавки ринків і супермаркетів. Про це повідомляють ЗМІ.

Є кілька варіацій капустяної дієти. Але в будь-якому випадку вона залишається ефективною і дозволяє схуднути на кілька кілограмів за два тижні. Також, людина, яка худне, може нарешті зрушити вагу з "мертвої точки" за допомогою цієї дієти, якщо вона встала і ніяк не знижується, незважаючи на зусилля.

Що ми знаємо про капусту?

По-перше, капуста складається з харчових волокон, званих клітковиною, за рахунок чого очищається кишечник і прискорюється обмін речовин.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

По-друге, у капусті міститься багато вітамінів і мінералів, що в цілому корисно для здоров'я.

По-третє, капуста - низькокалорійний продукт, на засвоєння якого організм витрачає багато енергії, тому їсти її можна в необмеженій кількості.

І, по-четверте, капуста відмінно справляється з відчуттям голоду і не підпускає його найближчі 2-3 години після прийому їжі, в меню якого присутній цей овоч.

Принципи капустяної дієти:

- можна їсти будь-яку капусту брокколі, білокачанну, цвітну, червону, брюссельську;

- три рази на день необхідно з'їдати порцію салату з капусти, огірків, петрушки і оливкової олії;

- в якості перекусів вибирайте горіхи і натуральний йогурт;

- перед сном можна і навіть потрібно випити склянку кефіру не жирніше 2,5%;

- випивати за день півтора літри води;

- разом із капустяним салатом можна з'їдати по 150 г вареної риби або м'яса.

Із капусти можна варити суп на овочевому бульйоні або капусняк із буряком, а також суп-пюре з брокколі або цвітної капусти. Ці перші страви можуть виступати альтернативою свіжого салату з капустою.

Бажано мінімізувати сіль, а краще - взагалі обійтися без неї хоча б тиждень. Те ж саме стосується і цукру, якщо ви п'єте зелений чай або каву вранці, то цукор доведеться замінити медом.

Дивіться сюжет про здоров'я

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", веганам створили стейк, який не відрізнити від м'яса.