Розірвати договори оренди трьох земельних ділянок загальною площею майже тисяча квадратних метрів, що в 1998 році були передані в оренду на 49 років посольству Російської Федерації, планують депутати Київради.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Ігор Мірошниченко після засідання комісії КМДА міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що підтримала проекти рішень про розірвання договорів оренди земельних ділянок за адресами Спаська,14; Спаська, 13-15 та Боричів Тік 17, 19, 21.

Мірошниченко повідомив, що всього за одну гривню орендної плати на рік росіяни "мали право будувати нове посольство, консульство та резиденцію посла або ж здавати їх в суборенду, заставляти у банках чи, навіть, продавати". Правда, тут же зазначив, що за 17 років вони не скористалися ним.

Остаточну крапку в цьому питанні має поставити рішення сесії Київради, але Мірошниченко сподівається, що депутати підтримають цю ініціативу, зважаючи на останні події у країні та поведінку російської сторони.

"На повернених у комунальну власність ділянках облаштуємо повноцінні сквери!" – пообіцяв депутат.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Слідчий комітет Російської Федерації заочно пред'явив "звинувачення" в "нападі" на російське посольство в Києві у 2014-му і 2016 роках ряду громадян України, серед яких також є народний депутат.