Британські вчені створюють унікальну базу ДНК, яка дозволить їм відновити зниклі види тварин. Відомо, що для перспективного проекту з бюджету Великобританії виділено 1 млн фунтів стерлінгів.

Про це повідомляють британські наукові видання.

У проекті використовуються генетичні матеріали як вимерлих видів тварин, так і тварин, які близькі до зникнення. Зберігання генетичного матеріалу в проекті під назвою CryoArks буде відбуватися в спеціальних камерах при достатньо низькій температурі.

Вчені сподіваються, що для розуміння того, як відбувався розвиток стародавніх тварин, допоможе вивчення ДНК. А також це допоможе у вивченні причин їх поведінки та їх уразливості до хвороб. Для науковців головною метою проекту є збереження копій ДНК різних видів тварин.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені знайшли у динозаврів лупу. Схожими клітинами сьогодні володіють люди та ссавці з волосяним покривом. Вона з'явилася з розвитком пір'я. Дослідники з Ірландського національного університету, що в Корку, виявили серед останків древніх ящерів жорсткі клітини шкіри, наповнені кератином, — корнеоцити.

За словами вчених, під час еволюції динозаврів прискорений метаболічний розвиток призвів до ендотермічної фізіології, як у сучасних птахів, що викликало зміни в структурі шкірного покрову. У ранніх динозаврів шкіра була або цільною оболонкою, або складалася з крупних пластин і тільки в цей період почала стоншуватися та розділятися на дрібні лусочки. Цей перехід фахівці спостерігали у трьох пернатих динозаврів: мікрораптора, бейпяозавра та синорнитозавра.

Як повідомляв портал "Знай.uа" динозаври стали домінуючою силою на Землі через викид вуглекислого газу і подальшого глобального потепління, яке знищило попередні панівні сили. Про це заявили вчені з Європи.

Відомо, що ці істоти вимерли 66 мільйонів років тому внаслідок падіння астероїда на планету, але до недавніх пір експерти не могли точно сказати, через що відбулася поява і домінування цих ящерів. Вчені вирішили обстежити Альпи на півночі Італії, де раніше знайшли кістки попередніх володарів планети. У певних породах їх було досить багато, в інших взагалі не було.