Київські активісти висловили незгоду проти незаконної забудови та корупційної влади Кличка.

"Неприємна новина – в Києві немає влади, тобто є мер Кличко, але влади немає. Я навіть не знаю, із чого смачного почати. Що відбувається у нас в дворі? Ми сьогодні знімали центр міста, історична забудова. Будинок, у якому знаходиться наша студія, є історичною пам’яткою на перехресті вулиць Саксаганського і Льва Толстого.

Тут є такий квартал, де всередині дворів – а це традиційно для Києва – відбувається безлад. Там раніше стояли самозахоплені гаражі, які згодом знесли.

Власник ділянки – депутат Київради – потім цю ділянку комусь продав. Забудовник гаражі зніс, а от останнім часом він активізувався. Височенним парканом було відгороджено доступ до сміттєвих баків. Звісно, активісти, які живуть у будинках поряд, прийшли розбиратися.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У результаті будівництва паркану все загородили і виявилось, що із Саксаганського та Жилянського лишився один виїзд на вулиць Льва Толстого, і туди ніхто ні підібратися, ні вивезти сміття не може", - розповіли активісти.

Але це же навіть не головна проблема жителів.

«Ліфтом ми користуватися також не можемо, оскільки треба ремонтувати водопостачання. Забудовник своєю технікою копався там, де не можна, і в будинку повністю зникло водопостачання і світло. Лише дякуючи «Київенерго», кабель відремонтували і світло нарешті з’явилося. Ми так розуміємо, що взагалі немає дозволу на початок забудови», - пояснюють активісти.

Активісти зруйнували паркан, оскільки жодних дозвільних документів забудовник не надає.

Частково забудовник зайняв землю, яка належить музею видатних діячів української культури. Є позиція місцевих мешканців: зробити там сквер та відповідний історичний простір. Однак незаконний забудовник, який, вочевидь, відчуває свою повну безкарність, продовжує свою чорну справу.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що скандал навколо незаконного будівництва торгового центру біля станції метро "Осокорки" продовжує розпалюватися. Мер Києва Віталій Кличко проходить у цій справі як свідок і в найкращих політичних традиціях вже 10 раз не з'являється на судове засідання.

IFrame