В Нью-Йорку на Таймс-сквер проходить акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Люди переодягалися в костюми ув’язнених. Деякі з них тримали в руках пісочні годинники показуючи, як швидко витікає життя з режисера, який голодує вже 13 днів. Учасники акції вимагали від російської влади відпустити Олега Сенцова.

«Наша невелика акція протесту на підтримку Олега Сенцова — українського кінематографа з Криму, затриманого Росією чотири роки тому за помилковими обвинуваченнями в тероризмі лише тому, що він виступав проти анексії Криму. Цей талановитий чоловік отримав 20-річний термін.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Два тижні тому він розпочав безстрокову голодовку з вимогою звільнити всіх українських політичних в’язнів у Росії. Він не просить звільнення для себе, тільки для інших. Він скоро помре, якщо нічого не буде зроблено», — написала одна з учасниць Тіна Голобородько у своєму Facebook. Нагадаємо, Олег Сенцов, арештований у Криму та у 2015 році засуджений до 20 років ув’язнення, оголосив безстрокове голодування 14 травня. 25 травня в Парижі пройшла акція на підтримку Сенцова. Зараз готується глобальна кампанія на підтримку заручників Кремля. Акції будуть проведені у різних містах світу 1 і 2 червня.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що Наталія Каплан, сестра укладеного в Росії Олега Сенцова, говорила по телефону з міністром закордонних справ України Павлом Климкиным. Він пообіцяв жінці, що підніме питання про голодування Сенцова і звільнення українських політв'язнів в ООН.

Крім цього, Наталія повідомили про стан здоров'я брата.

"На даний момент стан Олега стабільний, на наступному тижні його відвідає адвокат, тоді ми будемо знати більше. Припиняти голодування Олег не має наміру. Поки невідомо, вдавалася російська сторона до примусового годування ", - розповіла Каплан.

Нагадаємо, Наталія Каплан, сестра відомого українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно засудили в Росії, розповіла про те, що брата щодня відвідує лікар. Візити почалися після того, як політичний в'язень оголосив безстрокове голодування.

В ефірі "Громадського радіо" вона розповіла, що лікарі оцінюють стан здоров'я Сенцова як стабільний.

"У нього вже були представники прокуратури і Федеральної служби виконання покарання. Вони відмовляли його від голодування, але він як і раніше стоїть на своєму", - розповіла вона.