Із збільшенням кількості пропозицій на авторинку українці все частіше шукають варіанти, які не тільки вигідні за ціною, а ще й прості в оформленні. Та виявилося, що навіть у дешевих та популярних марок можуть бути проблеми із сертифікацією. Нещодавно такі виявили в компанії, котра імпортує Volkswagen - "Порше Україна".

Ціла партія на списання?

Представники фірми днями зізналися в недоліках у системі оформлення цілої партії автомобілів Golf Sportwagen (Variant) мексиканського виробництва. Мова йде про вже продані 2800 автомобілі, реалізовані на українському ринку з вересня 2017 року.

"У нас є підстави вважати, що були виявлені невідповідності в процесі отримання сертифікату для автомобілів моделі Golf Sportwagen (Variant) в кількості 2800 одиниць в Україні. Це автомобілі мексиканського виробництва, які були імпортовані компанією " Порше Україна, починаючи з вересня 2017 року. На даний момент, ми інтенсивно працюємо над з'ясуванням фактів, а також над пошуком сприятливого для клієнтів рішення ", - пояснили в "Порше Україна".

Дизельний скандал та нові цінники

Відомо, що рік тому на українському ринку отримала популярність марка VW Golf Sportwagon з 2-літровим дизельним двигуном і в багатій комплектації. Коштувала вона в районі 18 тисячі доларів, при цьому інші версії VW Golf могли обійтися у 40 тисяч доларів.

Явище досить неординарне, і тому водії кинулися купувати дешеву новинку, знаючи, що це – "дизельгейтна" партія мексиканського виробництва. Після "дизельного скандалу" автомобілі виявилися нереалізованими і незабаром вони з'явилися в Україні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Golf Sportwagen (Variant)

Машини були як правило зовсім не європейського стандарту, як про те заявляли імпортери, зустрічалися суттєві розбіжності в сертифікації та реалізації.

Golf Sportwagen (Variant), салон

З першого ж місяця продажів "дешевих" VW Golf з Мексики, позиції німецького бренду в Україні злетіли відразу на кілька пунктів. Були місяці, коли VW навіть став №1 в Україні з продажів, випередивши всіх конкурентів, за рахунок однієї-двох моделей.

Дивіться: Дешеві автомобілі з Німеччини - ціни 20

Як повідомляв портал "Знай.ua", український авторинок заполонили альтернативи "євробляхам" – переважно, це машини із Мексики, які частково замінили литовські. Тільки за перший квартал цього року до нас поставили більше 2,5 тисяч штук на суму майже в $ 20 млн. В першу чергу, через Мексику в Україні "женуть" дізельгейтні Volkswagen Golf Sportwagen (в Європі він називається Golf Variant), які заборонені в США, і які навіть офіційний імпортер "Порше Україна" тисячами возить в нашу країну. Всі вони 2014-2015 рр., але з нульовим пробігом.