Провадження щодо голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в даний момент не закрито.

Про це стало відомо завдяки заявою глави САП Назара Холодницкого.

"Мною в грудні 2016 р. було підписано підозру, тому що детективи сказали, що у них є достатньо даних для його вручення. Підозра - перша стадія процесу, щоб слідство могло рухатися далі. Це було зроблено. Потім виявилось, що необхідно отримати ряд міжнародно-правових доручень і згідно КПК ми припинили виробництво, поки не отримаємо відповіді від усіх наших колег із зарубіжних країн", - розповів Назар Холодницький.

Холодницький спростував, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження щодо Охендовського.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Тоді весь пазл буде складний і тоді вже можна буде сказати, чи є склад злочину, чи може справа йти до суду або не може. Справа не закрита", - додав він.

Коментуючи справу стосовно Олександра Авакова - сина голови МВС Арсена Авакова - Холодницький заявив: "Ми свою позицію перед судом озвучували, але він не дослухався, вирішивши при обранні запобіжних заходів з часом їх пом'якшити, однак рішення суду є і повинно виконуватися".

"Справа має хештег "справа сина міністра". Немає такої посади. Наша підслідність там тому, що там - сума збитку, яка підслідна НАБУ і були причетні колишні чиновники. Робити акценти на "син міністра" я не можу і не буду. Слідство там завершено, справу буде направлено до суду, і нехай він ставить крапку", - підсумував Холодницький.

Як повідомляв портал "Знай.uа" участь американського посольства в скандалі з «прослушкою» Холодницкого — яскрава ілюстрація того, як виглядає зовнішнє управління з боку США. Саме зовнішнє управління — одне із головних ризиків для України сьогодні, вважає блогер Микола Васильківський. На його думку, в справі конфлікту навколо САП, НАБУ та ГПУ дуже показовим є нещодавнє інтерв'ю посла США в Україні Марі Йованович журналу "Фокус".

На думку Васильківського, заява Йованович про те, що "США, виступали донорами при формуванні НАБУ і САП" і її відповідь "це повинен визначати український народ" на питання про незалежність НАБУ і САП від політичного впливу та приватних інтересів суперечать один одному.