Компанія "ТПС Недвижимость", що належить підсанкційному російському олігарху Ігорю Ротенбергу, збирається продати популярний у Києві торгово-розважальний центр Ocean Plaza, що знаходиться біля станції метро "Либідська".

Про це повідомляє "Громадське"

Зокрема, наразі перемовини про продаж ТЦ ведуть з українською інвестиційною компанією Dragon Capital. Вартість торговельного комплексу оцінюють приблизно у 270-315 мільйонів доларів.

"Переговори знаходяться на заключній стадії. Потенційний покупець наразі шукає кредиторів, що потребує певного часу", — повідомляє Коммерсант.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Напередодні Dragon Capital відзначилась купівлею торговельних центрів у Львові, Києві та інших містах України.

Російський олігарх Ігор Ротенберг — один з наближених до президента Росії Володимира Путіна. На початку квітня 2018 року адміністрація президента США Дональда Трампа ввела проти нього санкції, які, серед іншого, накладали обмеження на комерційну діяльність компаній, що належать йому.

Ротенберг є співвласником "Газпром-бурение", "Мосенерго", "ГЛОСАВ" та інших компаній.

Торгівельно-розважальний центр Ocean Plaza відкрили у 2012 році. Його площа складає 165 тисяч квадратних метрів, а вартість будівництва оцінювалась на рівні 300 мільйонів доларів.

Багатостраждальний будинок профспілок на Майдані Незалежності. Що змінилось

Раніше невідомі намагались захопити будинок у самому центрі столиці для власних бізнесових потреб. Наразі ж у ньому закінчили ремонт після масштабної пожежі під час Революції Гідності.

З будівлі зняли банер, який закривав його останні роки. Тепер жодних надбудов над будівлею не буде, запрацює і годинник на фасаді будівлі.

Дивіться: Чим закічився скандал навколо незаконних забудов в історичному центрі Києві

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", столичний мер Віталій Кличко віддав під торговий центр одну з найвідоміших будівель Києва. Деякі кияни були вражені тим, що в четвер, 1 лютого, в столиці почали розбирати будівлю, у якій розташований унікальний архітектурний об'єкт, відомий як "Тарілка", що знаходиться поруч з ТЦ Ocean Plaza на "Либідській".