Український художник Давид Чичкан, коментуючи погром на виставці його робіт, який стався напередодні, припустив, що дії ультраправих куди більше шкодять іміджу України і грають на руку зовнішніх ворогів.

Про це він повідомив в Facebook. Чичкан зазначив, що група невідомих діяла дуже злагоджено і оперативно під час нападу. Їм вдалося розгромити виставковий зал лише за п'ять хвилин.

Читайте також: Художник прокоментував напад на свою виставку в Києві

Невідомі в балаклавах увірвалися в приміщення Центру візуальної культури в Києві. Вони напали на охоронця, зірвали всі картини і забрали техніку. За однією з версій, у нападників було при собі зброя.

Працівники центру розповіли, що невідомі бризнули охоронцеві в очі балончиком зі сльозогінним газом. Автор виставки лише висловив припущення, що напад було організовано ультраправими по указку Кремля.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Виставку під назвою "Втрачена можливість" присвятили війні на Донбасі і загальної ситуації в країні. Художник пояснив, що на створенням картин його підштовхнуло питання про наслідки і невиправдані очікування Революції Гідності. Сам Давид Чичкан позиціонує себе, як художник-анархіст.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, 7 лютого група невідомих розгромила виставку українського художника Давида Чичкана під назвою "Втрачена можливість". Вони зірвали картини зі стін і винесли всю техніку.