Український режисер Олег Сенцов, голодування якого триває вже четвертий тиждень, не збирається зупинятися перед лицем смерті, оскільки напередодні ЧС з футболу рішуче налаштований привернути увагу світової спільноти до становища десятків українців, які перебувають під вартою в Росії.

Про це сестра Сенцова Наталія Каплан написала в листі, адресованому комітету міністрів, генеральному секретарю Ради Європи Турбйорн Ягланд комісару з прав людини Ради Європи Дуньї Міятович.

Текст звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Олег заявив, що готовий померти, оскільки вже не вірить в своє звільнення, в той час як йому належить провести ще 16 років в ув'язненні", - написала вона.

Сестра політв'язня закликала "знайти важелі", які можуть змінити стан справ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Олег не зупиниться, відмовляти його безглуздо... Невідомо, скільки він ще зможе витримати в своєму стані, але рахунок вже йде на дні", - йдеться в листі.





Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що засуджений на 20 років ув'язнення у справі "кримських терористів" режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування - він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів в Росії. Про це розповів адвокат Дмитро Дінзе, який відвідав Сенцова в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, передає "Медіазона". Трохи раніше спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца не виключила, що Сенцова можуть обміняти на Вишинського. Голодування режисер оголосив 16 травня і за цей час, як зізналася сестра, ніхто з політиків так йому ні разу і не подзвонив, не кажучи вже про приїзд.

Ми також писали про те, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова просить омбудсмена РФ Тетяну Москалькова перевірити умови утримання незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє в середу прес-служба омбудсмена.

"Я стурбована дотриманням прав громадянина України Олега Сенцова, засудженого на території Російської Федерації", - йдеться в зверненні Денисової до Москалькової.