Багато хто з нас замислюється про здоров'я нирок тільки після того, як вони вже починають турбувати. І призвести до збоїв в їх роботі можуть харчові уподобання, звички та багато інших речей, яким мало хто надає значення.

Ці звички є головними провокаторами хвороб нирок. Ніколи не можна:

Часто приймати знеболюючі

Такі ліки, як нестероїдні протизапальні препарати здатні полегшити біль, але в той же час завдати шкоди ниркам. Адже подібні ліки змушують головний фільтр організму активно і надовго включатися в роботу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Їсти багато солі

Велика кількість солі в раціоні стає причиною підвищення кров'яного тиску. А це, в свою чергу, потужний удар по нирках.

Постарайтеся класти менше солі в страви, а краще – замінювати її травами і спеціями, які "вміють" покращувати смакові якості страв.

Харчуватися напівфабрикатами

Оброблені продукти – напівфабрикати - є джерелами великої кількості натрію і фосфору. З цими речовинами не можна старатися не тільки людям з хворими нирками, але і тим, хто не задавався цим питанням.

Пити мало води

Для повноцінної роботи нирок, в організмі потрібно підтримувати правильний водний баланс. При цьому, потрібно пити будь-яку рідину, а просту воду без газу або цукру. Тому ще раз перегляньте свій водний "раціон".

Мало спати

Якісний тривалий сон – важлива умова як для вашого загального самопочуття, так і для здоров'я нирок зокрема. Справа в тому, що функція нирок регулюється циклом сну, який допомагає скоординувати їх навантаження протягом наступних діб.

Їсти багато м'яса

Надлишок тваринного білка призводить до стрибка рівня кислоти в крові. Цей стан шкідливий для нирок і може спровокувати ацидоз - процес, при якому нирки не зможуть швидко виводити кислоту.

Тому стежте, щоб м'ясо становило не більше четвертої частини вашої порції, а інші три частини – овочі, фрукти, каші.

Раніше портал "Знай.uа" писав про цілющі властивості звичайної вишні.