Група лікарів вирішила пояснити, чим загрожує прийом душа в спекотну погоду. Про це повідомляють ЗМІ.

Душ є одним із найбільш ефективних методів охолодження тіла, тому, коли на вулиці дуже жарко, його приймають кілька разів на день.

Але у медиків трохи інша думка на рахунок користі прохолодного або взагалі холодного душу. Виявляється, освіжатися в спеку під душем дуже небезпечно для здоров'я і життя в цілому.

Зайшовши в будинок із вулиці, де стоїть спека, людина тут же відправляється в душ, а це загрожує різким перепадом температур і спазмом судин. Тому медики радять спочатку охолонути, а потім вже йти в душ і при цьому, бажано, щоб вода не була дуже холодною.

Особливо цю рекомендацію повинні дотримуватися сердечники і ті, у кого є судинні захворювання, незалежно від віку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як вже зазначалося вище, холодна вода може спровокувати загострення серцево-судинних захворювань у людини, тіло якої було в буквальному сенсі розігріте на сонці. За словами медиків, неодноразове прийняття прохолодного душу в спекотний день — це шокова терапія для серця і судинної системи.

Також, різкий перепад температур, якщо у людини знижений імунітет, миттєво викличе симптоми застуди, а нежить та інші неприємні явища аж ніяк не вписуються в плани на літо.

Варто відзначити, що сама по собі літня спека — це потужний стрес для людського організму і холодний душ лише погіршує ситуацію, провокуючи ще один "струс".

Медики радять у спеку не поспішати приймати душ, а почекати 10-20 хвилин, поки тіло трохи охолоне і відновиться. Але і в цьому випадку вода не повинна бути крижаною.

Нагадаємо, сексуальна активність на старості і навіть у зрілому віці позитивно впливає на роботу мозку і пам'ять. До таких висновків прийшли австралійські вчені з Вулогонського університету після проведених досліджень.

Фахівці проаналізували понад 6 тисяч респондентів старше 50 років. Вчені аналізували дані про стан здоров'я добровольців, їх спосіб життя, соціально-економічний статус і задоволеність від сексу і його кількість.

Дивіться сюжет про здоров'я

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", ці звички вбивають наші нирки.