В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун разом з лікарем-нейрохірургом Вадимом Ілляшенко розповіла, як впоратися з болем у спині.

Поради вона опублікувала на сторінці в Facebook.

"Фізична активність може замінити багато таблеток, проте ніякі таблетки не зможуть замінити фізичну активність. Тому якщо ви і далі продовжуєте шукати чудодійні препарати від болю в спині, то краще припиніть це робити. Таким чином ви заощадите свій час і гроші", - підкреслила Супрун.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За її словами, найголовніше при болю в спині - зберігати рухову активність наскільки це можливо і продовжувати виконувати фізичні вправи. За статистикою, вірогідність повторного нападу болю становить близько 30%. Саме малорухливий спосіб життя збільшує ймовірність рецидиву.

Перед тим, як приступати до виконання вправ, чиновник радить ознайомитися з першою частиною матеріалу про визначення типу болю і рекомендовані вправи для його полегшення.

Разом з лікарем-нейрохірургом Vadim Illyashenko продожуємо розповідати про ефективні та прості вправи для вашої спини....

Posted by Уляна Супрун on Saturday, 9 June 2018
Нагадаємо, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців, що світом шириться епідемія.

Так, вона зазначає, що перелякані моторошними легендами і непідтвердженими, але гучними міфами, люди ставлять під сумнів факти, які давно доведено наукою.

"Хворобу" вона назвала епідемією недовіри науці.

"Бояться, що вакцини викликають аутизм, хоча це неправда. Люди готові повернути жахливі хвороби в реальність 21 століття, ніж повірити науці і вакцинуватися. Навіть те, що науці вдалося подолати віспу, а вакцини від поліомієліту рятують життя 400-500 тисяч дітей щорічно, не є переконливим для них", - скаржиться Супрун.

Довіряють Google більше, ніж досвіду лікарів, користуються гомеопатією, відкидаючи медицину. Не вірять в небезпеку кліматичних змін, бояться генномодифікованих продуктів - на жаль, прикладів, як страх і недовіру фактами гальмують науковий прогрес, чимало. Це все заважає науці рятувати планету і людей, які потребують допомоги.

Через маніпуляції, спотворення інформації і недовіри до науково підтверджених фактів існує небезпека, що ми розучимося розрізняти, що є правдою, а що ні. А це дуже небезпечно для здоров'я і життя всіх нас. Є тільки один шлях не допустити цього - критичне мислення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", заступник в. о. глави Моз України Уляни Супрун Олександр Лінчевський заявив, що витрачати гроші на онкохворих недоцільно, оскільки "вони все одно помруть".

Відомий юрист Михайло Шнайдер прокоментував на своїй сторінці скандальну заяву заступника Супрун. Він сказав, що це "можна охарактеризувати одним єдиним словом - Геноцид".