Якби місцеві вибори відбулися вже завтра, то результати голосування декого із політиків дуже здивували. Приміром, рейтинг чинного столичного мера, Віталія Кличка, стрімко падає.

Зробити такий висновок можна на основі даних "Українського демократичного кола", фахівці якого цікавилися суспільною думкою 31 травня ― 6 червня 2018 року. Відповідало на питання переважно доросле населення Києва, яке має право брати участь у виборах.Методом стандартизованого інтерв’ю за місцем проживання (в оселі респондента) опитано 625 респондентів віком від 18 років.

Вибіркова сукупність формувалася таким чином, щоб населення десяти київських районів було пропорційно представленим. На завершальному етапі відбувався квотний відбір респондентів у домогосподарствах за основними соціально-демографічними показниками. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±3,9 %.

Вибори Київського міського голови

Серед опитаних 68,3% упевнені, що братимуть участь у виборах.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тобто, з усього вищезазначеного можна зробити висновок, що якби вибори міського голови проводилися на початку червня 2018 року, а у виборчому бюлетені були вищевказані політики, то виникла би необхідність проводити другий тур виборів. Адже визначитися киянам не так і просто, тим паче, що рівень довіри до чинного керівництва міста залишає бажати кращого.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представники популярного британського видання The Times принесли вибачення перед Україною: напередодні на його сторінках з'явилася карта з Кримським півостровом, який нібито частина Російської Федерації.