Днями відбулася міжнародна конференція "Свідомість, мозок, язик", під час якої слухачам розповіли, що жінки в принципі не здатні що-небудь створювати, а природа їхнього призначення - у репродукції. І публічно заявив це не випадковий перехожий, а доктор медичних наук, завкафедрою психіатрії Львівського національного медуніверситету Ростислав Білобривка.

Співзасновник популярних освітніх курсів Prometheus Іван Примаченко на своїй сторінці в Facebook в пух і прах розніс заяву, передає портал Рoliteka.

"Жінка нічого не відкриває, відкриває завжди тільки чоловік. Жінка завжди чекає, коли її відкриють, адже вона ж є таємниця, то як може таємниця відкривати таємницю" - задається питанням псевдонауковець.

Примаченко називає це твердження "пеклом української псевдоосвіти".



"Їй це не потрібно від природи. А відкривати, проникати куди це чисто чоловіча справа. Адже на проникненні кудись, у щоць крутиться все чоловіче життя. Можна стверджувати, що чоловічий мозок, його псюхе (грец. душа) як і його фізіологія заточені на проникненні"- продовжує професор.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

У тезах також є таке твердження: "... завдання, основне покликання жінки це відтворення, тобто репродукція...".

"І коли ми впевнені, що не зможемо прочитати в тезах більшої шизи, то натрапляємо на дивовижний мікс статусу в Одноклассниках з містичним одкровенням: "Чоловік прощає і забуває, жінка прощає, але не забуває. Це якість ріднить жінок з кішками", - коментує Примаченко.




"Ось такі наукові тези завкафедрою психіатрії ведучого вищих медичних навчальних закладів країни. У будь-якому західному університеті такого професора з ганьбою б звільнили на наступний день, а конференцію, яка допустила публікацію псевдонаукових тез, ліквідували. Найбільше дратує те, що з досвіду останніх років ми знаємо - нічого проХфесору за це не буде. Як і купі інших українських псевдовчених і псевдоосвітян, схоплених за руку, він і далі викладатиме цей пекельну маячню в університеті, і далі будуть науковими керівниками кандидатів і докторів наук, і далі входитимуть до різних вчених рад та експертних груп. Знищуючи повагу до української освіти, перетворюючи її на пародію - за гроші платників податків, тобто нас з вами. Ну так давайте хоча б зробимо його відомим", - підсумував Примаченко.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що незабаром Міносвіти планує прибрати зі шкільних підручників декілька популярних понять.