Досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення заступника глави адміністрації президента України розпочали детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Перше провадження, як відомо, порушили ще 15 лютого цього року, стосується воно Олексія Філатова.

"Усі матеріали та звернення по цій темі, які надійшли після 15 лютого, долучаються до матеріалів вказаного кримінального провадження з метою їх перевірки в межах досудового розслідування за вказаним фактом, про що заявникам повідомляється в письмовому вигляді", - йдеться у повідомленні.

Грошовитий Філатов: незаконні прибутки в АП

Як виявилося, заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов не вносить в електронні декларації свою фактичну дружину засновницю юридичної компанії AEQUO Анну Бабич і їх 10-місячного сина.

Фірма Бабич була заснована через незабаром після призначення Філатова на посаду, а також отримала ряд вигідних контрактів, пов'язаних, в тому числі, із захистом інтересів НАК "Нафтогаз України".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Слід відзначити, що закон про запобігання корупції зобов'язує декларантів вказувати в декларації всіх осіб, з якими їх пов'язує спільний побут. Філатов стверджує, що виконує норми закону.

При цьому консьєржі будинку, в якому проживає Філатов, підтвердили, що Бабич живе там же.

До 2014 року Бабич і Філатов були партнерами юридичної фірми "Василь Кисіль і партнери". Саме ця компанія здійснювала юридичний супровід угоди з продажу продаж медіахолдингу Бориса Ложкіна UMH Group близькому до екс-президента Віктора Януковича бізнесменові Сергію Курченко.

Дивіться: Президентський холостяк, або юристи без зобов’язань

Як повідомляв портал "Знай.ua", очільник "Нафтогаз України" Андрій Коболєв має намір відрізати 16 областей від водо- та газопостачання – це близько 129 населених пунктів. Станеться це, якщо державні регулятори не передбачили в тарифі на блакитне паливо для кінцевих споживачів використання ресурсів мереж НАК "Нафтогаз". Як відомо, глава правління Національної акціонерної компанії (НАК) Нафтогаз України Андрій Коболєв і головний комерційний директор Юрій Вітренко отримали $13,9 млн з премій компанії за перемогу в Стокгольмському арбітражі арбітражі над російським монополістом Газпром.