Українцям не варто навіть замислюватися над тим, аби потрапити на Чемпіонат світу з футболу до Росії – це стане для них фатальною помилкою, і не тільки через моральний аспект.

Так вважає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Георгій Тука.

Фанати чи негідники?

"Знаєте, якби туди поїхали футбольні фанати, які свого часу нам подарували відому пісеньку про Путіна, то я б це підтримав, зрозумів і прийняв. Але оскільки люди їдуть просто на шоу... Останнім часом їх часто порівнюють із заробітчанами. Мовляв, як же так, наші їдуть туди працювати. Наші їдуть туди, тому що жерти нічого, а ці їдуть кайф отримати. Тому у мене жодного співчуття і розуміння до цих людей немає", - пояснив він в коментарі "Обозревателю".

Тука не приховує: нашим співвітчизникам ніхто не може гарантувати цілковитої безпеки у сусідній країні, інколи випадки звинувачень були дуже абсурдними.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На руку Путіну

Крім того, схожий сценарій на ЧС-2018 вигідний у першу чергу президенту РФ Володимиру Путіну:

"По-моєму, в нашій сучасній історії досить випадків, коли наших громадян не просто затримували на території Російської Федерації по безглуздим звинуваченням. Були випадки, коли людей викрадали на території сусідніх держав і вивозили їх до РФ. В кінці минулого року ми давали прогноз про те, що друга половина нинішнього року для України буде найважчою, оскільки в цей момент держава буде найбільш уразливою. З одного боку, у Путіна будуть розв'язані руки із завершенням мундіалю, з іншого боку, він вже набуде статусу чергового нового президента, а у нас почнеться розпал президентських і парламентських виборів з усіма негативними наслідками - з популістським чадом та всім іншим", - зазначив заступник міністра.

Дивіться: "Росію потрібно тиснути санкціями, як СРСР", - Георгій Тука

Як повідомляв портал "Знай.ua", опубліковано список країн, представники яких відвідають Росію на Чемпіонаті світу з футболу.