На учасників так званого "Маршу рівності", який відбудеться в українській столиці 17 червня, можуть готуватися напади.

Відомо, що противники акції погрожують влаштувати "сафарі" на правозахисників. Про це стало відомо завдяки повідомленню Уповноваженого з прав людини в Україні Людмили Денисової.

"Погрози влаштувати так зване сафарі з призами за кожного побитого правозахисника, публічні домовленості про різні прояви ксенофобії під час проведення акції ― це змушує мене звернутися до всіх людей", ― написала Денисова.

Вона зазначила, що радикально налаштовані громадяни щорічно намагаються зірвати проведення "Маршу рівності".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також уповноважена з прав людини заявила, що надіслала звернення до голови Національної поліції Сергію Князєву, і київському градоначальнику Віталія Кличку з проханням вжити заходів та забезпечити безпечне проведення акції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що житель США Джефф Амікс повісив на двері свого господарського магазину табличку "Геям вхід заборонено", після чого відчув гнів усіх меншин. Про це повідомляє The Daily Dot. Представники ЛГБТ-спільноти вирішили помститися власнику магазину, залишаючи різні відгуки у всіх відомих сервісах та соцмережах. Наприклад, на популярному американському сайті для пошуку товарів і послуг Yelp замість справжніх фотографій лавки люди стали публікувати знімки з геями. Крім того, біля магазину з'явилися відповідні відгуки.

Нагадаємо також, що двоє чоловіків, громадян РФ, на початку січня зареєстрували шлюб в Копенгагені, оскільки в Данії дозволені одностатеві шлюби. Потім документи про реєстрацію шлюбу разом із завіреними нотаріальними перекладами вони подали в багатофункціональний центр держпослуг в Москві, де їм поставили штампи в паспортах на сторінках сімейного стану, "підтвердивши, що чоловіки зареєстрували шлюб". Суд порушив адміністративну справу про навмисне псування паспорта відносно чоловіків, які уклали в Данії одностатевий шлюб.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Санкт-Петербурзі одружилися дві наречені: Шумілова Ірина та Олена Фурсова. Дівчатам вдалося укласти одностатевий шлюб завдяки паспорту Ірини, за яким вона все ще чоловік, хоча зараз знаходиться в процесі зміни статі на жіночий.