У Сполучених Штатах (Міннесота, місто Сен-Пол) єнот якимось чарівним чином забрався по стіні на 23 поверх хмарочоса. В результаті його дві доби намагалися зняти пожежні, за чим спостерігали мільйони глядачів у прямому ефірі.

Як повідомляють американські ЗМІ, працівники офісної будівлі стали знімати на камери телефонів єнота, розлігшись за вікном на 23 поверсі. Так, тваринка вже стала в соціальних мережах місцевою зіркою.



В цей же час співробітники пожежної служби намагалися виманити єнота- "павука" і спустити його з будівлі. У різних місцях рятувальники розсипали котячий корм і сподівалися, що він привабить зголоднілу тварину, але це не особливо допомогло.

А у єнота вже з'явилася сторінка в Twitter з єдиним сполученням: "Я зробив велику помилку".

Відомо, що в своїй подорожі єнот провів 2 дні без їжі і води.

Майже весь день у вівторок увага людей була прикута до маленького звіра в штаті Міннесота, і тільки настання ночі перервало прямі ефіри новинних каналів і текстові трансляції. Звичайний єнот з якоїсь причини став дертися по стіні хмарочоса UBS Tower і протягом дня забрався вгору більше, ніж на 100 метрів. Природно, досить швидко звіра помітили і зовні, і всередині будівлі, і очевидці стали постити фотографії в соцмережі.

Журналіст MPR Тім Нельсон особисто провів весь день біля підніжжя USB Tower і повідомляв про те, що відбувається, не тільки в новинах, але і в особистому Twitter.

Судячи з усього, єнот спочатку поліз на хмарочос, злякавшись чогось на землі, але спуститися назад самостійно не зміг. В результаті він ліз все вище і вище, спочатку не зупиняючись, а потім - роблячи невеликі привали на поверхах.

З міркувань безпеки в будівлі не відкриваються вікна. Тому у єнота залишалося всього два варіанти: спуститися на землю або піднятися на дах. Тим часом висота будівлі складає 241,4 метра, це 55 надземних поверхів.

Пізніше в соцмережах відписали, що підкорення хмарочоса увінчалося успіхом, і звір таки потрапив на дах. Що було далі, історія замовчує.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що на київському святі єнот став місцевою зіркою.