У четвер, 14 червня, на Заході України вирує циклон, який приніс з собою град і зливи.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Захід України відчуває циклони і атмосферні фронти. Вчорашні град і зливи можна було знімати, як натуру, для фільмів-катастроф. Адже град досягав розмірів курячого яйця, а місцями зливи перетворили вулиці на ріки. Про інші негативні наслідки, як, наприклад, відключення електроенергії, повалені дерева, пошкоджені покрівлі і т. д. можна детально ознайомитися на сайті ДСНС", - написала синоптик.

При цьому Діденко повідомила, що у найближчу добу на заході України знову почнуть галасувати дощі з градом та шквали. Крім того, варто приготуватися жителям Вінницької, Черкаської, Полтавської, Харківської, Житомирської та Сумської областей.

"Завтра, 14 червня, на заході знову очікуються дощі та грози з ймовірністю граду та шквалів. Дощі йдуть смугою Вінниччина – Черкаська – Полтавщина - Харківщина. На півночі зачепить Житомирську і Сумську область. Київську, Чернігівську – трохи, незначні локальні дощі", - повідомила синоптик.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На півдні і в деяких східних областях буде сухо.

"У південній частині (крім Одеської області) та в Луганській та Донецьких областях – суха сонячна погода", - зазначила Діденко.

Температура повітря по країні буде коливатися від +22 до +33 градусів.

"Повітря буде свіжим на заході, +22 +26 градусів, у загальному очікується +26 +30 градусів. На півдні і південно-сході до +30 +33 градусів", - уточнила синоптик.

В українській столиці буде парити, але без істотних опадів.

"У Києві завтра без істотних опадів, буде парити, температура повітря протягом дня підніметься до +28 градусів", - додала Діденко.

Також вона попередила, щоб жителі України були уважні.

"Остерігайтеся грози, будьте уважні до прогнозів погоди, до погоди і до себе", - написала вона.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що величезний смерч зафіксували біля Черкас. Величезні повітряні маси рухаються в невідомому напрямку.