Нещодавно в Києві почалися перевірки "Київпастрансу" і Нацполиции в громадському транспорті. Їм вдалося впіймати вже 152 безбілетника.

Нагадаємо, що штраф за безквитковий проїзд становить його 20-кратний розмір.

Звичайно ж, їздити "зайцем" не рекомендується, однак, "Інформатор" пропонує декілька порад на випадок, коли штрафу не уникнути.

  1. Перше, що вас попросять зробити, якщо зловлять без квитка — заплатити цю суму, але це не єдиний варіант вирішення проблеми.
  2. В першу чергу ви повинні попросити у контролера показати документи. Попросити показати квиток можу тільки контролер або працівник поліції. У контролера обов'язково повинні бути при собі службове посвідчення, нагрудний знак (жетон або картка), квитанції встановленого зразка.
  3. Якщо у людини немає хоча б одного з перерахованих вище документів ви маєте права не показувати квиток і не надавати інформацію про себе.
  4. Ви маєте повне право просити надати інформацію про місце роботи контролера, а також телефон та місцезнаходження підприємства.
  5. Не треба обурюватися, при відсутності квитка вас цілком можуть висадити на наступній зупинці
  6. Поліцейський, що працює разом з контролером, може попросити вас пред'явити документ, що засвідчує особу. Також поліцейському дозволено записувати ваші дані.
  7. Ви можете оплатити штраф на місці і поїхати далі. Але тільки в тому разі, якщо контролер видасть вам квитанцію.
  8. Найголовніше: штраф не є обов'язковим! Ви можете просто відмовитися його оплачувати!
  9. Якщо ви відмовилися від штрафу, ви можете просто вийти на наступній зупинці
  10. Пам'ятайте: ніхто не може затримувати вас за безквитковий проїзд, навіть поліція

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", під час поїздки в автобусі 114 за маршрутом вул. Милославська - Залізничний вокзал "Центральний" пасажири намагалися купити квитки на проїзд. Втім, водій відмовився продавати талони, тому що був упевнений, що контролю не буде. Кондуктор у салоні був відсутній. Після кількох зупинок у транспорт зайшов контролер, який почав перевіряти безбілетників і вимагав сплатити штраф. Така підстава від водія обурила киян. Вони влаштували справжні розбірки і вигнали контролера.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще