Синоптики попереджають про погіршення погодних умов. Так, на більшій території України очікуються дощі, грози, град і сильні пориви вітру. Температура повітря до +33 градусів.

Повідомляється, що в західних і північних областях України очікуються дощі з грозами. Опади ймовірні також в Вінницькій, Черкаській, Полтавській і Харківській областях. На більшій частині півдня і сходу буде сухо, на півдні очікується спека до +33 градусів. Про це повідомляється на сайті українського Гідрометцентр.

14 червня у всіх областях очікуються грозові дощі. Температура повітря до +25..+27 градусів. На сході України +31..+33 градуси.

Як передає ДСНС в Україні 12 червня внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 238 населених пунктів.

"12 червня внаслідок ускладнення погодних умов (град, гроза, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 238 населених пунктів у 7 областях, а саме: у Хмельницькій – 61 н. п., Львівській – 59 н. п., Чернівецькій – 48 н. п., Закарпатській – 42 н. п., Вінницькій – 20 н. п., Черкаській – 5 н.п., Київській – 3 н.п. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також наголошується, що в Іршавському і Тячівському районах Закарпатської області пошкоджено покрівлі 194 приватних будинків і 22 об'єктів соціального призначення у восьми населених пунктах.

На території Тернопільської області пройшов буревій з грозою і градом.

"В результаті ускладнення погодних умов на території Тернопільської області у селі Шибалин Бережанського району пройшов буревій із грозою і градом. Станом на 20:00 в даному населеному пункті пошкоджено покрівлю житлового будинку на площі орієнтовно 100 кв. м, замулені та підтоплено 6 домогосподарств", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що 13 червня на територію Західної України обрушилися сильні зливи і грози зі шквальним вітром і великим градом. Так, після того, як град випав на Закарпатті, справжня буря почалася у Львівській області.