Керівництво Міністерства юстиції України планує наполягати на розгляді Кабінетом міністрів законопроекту про легалізацію громадянського партнерства для різностатевих і одностатевих пар. Про це повідомляють ЗМІ.

Таку заяву зробив генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Мін'юсту Владислав Власюк під час круглого столу в офісі омбудсмена.

"Ми вважаємо, що цей захід має бути в Плані дій, незважаючи на те, що ми отримали дуже багато звернень, в яких просили виключити його. Ми залишаємо цей захід. Кабінет Міністрів має розробити законопроект і подати на розгляд Верховної Ради до IV кварталу 2019 року", - зазначив він.

За словами Власюка, захід сформульовано як "легалізація зареєстрованого громадянського партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння, успадкування майна, утримання одного партнера іншим у разі непрацездатності та конституційного права не свідчити проти свого партнера".

У свою чергу, правозахисник ЛГБТ-центру "Наш світ" Андрій Кравчук заявив, що захід в Національній стратегії є принциповим питанням.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо ми хочемо бути країною-учасницею ЄС, ми повинні вирішити, зокрема, це питання. Цивільні партнерства демонструють відданість принципам сучасної ліберальної демократії, що, зокрема, полягають в рівному захисті прав людини, незалежно від будь-яких ознак. Якщо ви робите виключення із загального правила, це порушує демократичні принципи. Я закликаю Міністерство юстиції не замовчувати це питання. Бо виникає враження, що нічого не робиться у виконанні Нацстратегії з прав людини, і Україна не така, якою вона хоче бути", - Кравчук звернувся до Власюка.

Нагадаємо, настоятель Української православної церкви Московського Патріархату митрополит Онуфрій звернувся до мера Києва Віталія Кличка. Представник УПЦ просить столичну владу втрутитися і не допустити проведення ЛГБТ-маршу.

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", гарячі танці залишили Риту Ору без спідниці.