За словами грузинського прем'єра Квірікашвілі, причиною відставки є його розбіжності з головою правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі по ряду фундаментальних питань. Про це в середу, 13 червня, повідомляє New Posts.

Згідно з чинною Конституцією Грузії, після відставки прем'єр-міністра повинен відбутися розпуск уряду країни. Після чого, за сім днів парламентська більшість повинна представити його новий склад.

Раніше Георгій Квірікашвілі відмовився йти у відставку, коли цього вимагали протестувальники.

Прем'єр прийняв рішення про відставку під тиском вибухнулих в Тбілісі масових протестних акцій. Ініційовані місцевим мешканцем Зазою Саралідзе, що вимагає справедливого розслідування вбивства свого сина, в останні тижні вони стали причиною масових акцій громадянського протесту. Раніше із-за протестів подав у відставку головний прокурор країни Іраклій Шотадзе.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Про відставку Георгія Квірікашвілі повідомили 13 червня на брифінгу в урядовій канцелярії. Припинення його повноважень автоматично є причиною для відставки всіх інших членів уряду, що буде тимчасово виконувати свої функції до обрання нового.

Тепер, згідно Конституції, президент Грузії повинен за 7 днів подати нову кандидатуру на пост прем'єр-міністра, а той, в свою чергу, створити нову парламентську більшість.

Також протягом 7 днів повинні бути представлені кандидати на міністерські портфелі, після чого новий уряд має отримати вотум довіри від парламенту. Країні належить зустрітися не тільки з оновленим урядом, але й новою урядовою програмою.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" мешканці Тбілісі вважають, що генеральна прокуратура Грузії покриває вбивць.

Учасники акцій звинувачують чиновників у розвалі кримінальної справи, адже суд визнав недоведеною провину підозрюваних.

Після того, як 31 травня Тбіліський міський суд відмовив у клопотанні прокуратури про визнання підсудних винними у вбивстві 16-річного Давида Саралідзе, його батько, а потім і місцеві мешканці вийшли на масові протести.

Спочатку протестуючі вимагали відставки головного прокурора Іраклія Шотадзе, але потім зажадали відставки всього уряду.