Наукові фахівці останнім часом все частіше висловлюються про те, щоб жінки відмовлялися від звички постійно носити бюстгальтер. Черговий висновок на цю тему пролунав від британського мамолога Сету Ранкіна.

Ранкін заявив, що жінки ні в якому разі не повинні спати в бюстгальтері. Експерт переконаний, що сон в бюстгальтері може вкрай негативно позначитися на здоров'ї, адже в жіночому тілі виникає постійний тиск на лімфатичні вузли.

"Навіть не дуже тугий бюстгальтер може перешкоджати вільній циркуляції лімфи, що, в свою чергу, призводить до набряків і хронічних запальних процесів", – зазначив лікар.

Крім цього, поділився думкою Ранкін, жінкам краще відмовитися від носіння бюстгальтерів вдома. Така відмова позбавить від ризику небезпечного додаткового стиснення в області лімфатичних вузлів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А дослідження, яке проводив вчений Жан-Дені Руйоном, також закінчилося вердиктом про шкоду бюстгальтерів. Ця робота, в ході якої були вивчені дані 300 жінок у віці 18-35 років, показала: всупереч поширеній думці, носіння бюстгальтера не сприяє підтримці форми грудей.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали нижню білизну для жінок-військових. У соціальних мережах активно обговорюють демонстрацію фото зразків білизни, яку повинні носити жінки, службовці в ЗСУ. На своїй сторінці у Facebook Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ опублікувало відповідні фотографії.

"У виготовлених виробах ми не дивилися на тканину і колір, це все ж піддослідний зразок. На ньому відпрацьовується ергономіка, посадка виробу на фігурі, зручність проведення операцій в різних положеннях під час виконання завдань у польових умовах і при повсякденній діяльності у пунктах постійної дислокації", - йдеться в повідомленні.

Але з першого ж погляду на фото стає зрозуміло, що верхню частину проектували без повного розуміння жіночої анатомії. Зрозуміло, що військовослужбовцям потрібна зручна і практична білизна, однак видно, наскільки вільно бюстгальтер буде триматися на тілі. Логічніше було б виготовити виріб більш щільним і облягаючим, як спортивний ліфчик, а цей зразок швидше за все буде заважати швидко бігати і стрибати.