Група фахівців протягом 40 років стежила за здоров'ям людей і встановила, що скидання п'яти відсотків від загальної маси тіла збільшує шанси отримати перелом у три рази. Про це повідомляють ЗМІ.

Американські і канадські вчені дослідили зв'язок схуднення і зниження міцності кісток. Для цього фахівці проаналізували дані про стан кісток респондентів та їх масу тіла. Відомості вчені збирали протягом чотирьох десятків років.

Вчені встановили, що схуднення робить кістки людини крихкими, при цьому структура кісток змінюється незалежно від того, за який час були скинуті кілограми. Зниження ваги навіть на п'ять відсотків від загальної маси тіла потроює шанси людини отримати перелом. Особливо це стосується літніх людей.

Автори дослідження порекомендували людям, що худнуть, уважно ставитися до режиму харчування і обов'язково робити спеціальний комплекс вправ, який дозволить кісткам залишатися здоровими і міцними.

Нагадаємо, тренер і телеведуча Аніта Луценко завжди дає безліч корисних порад про здоров'я і спорт у соціальних мережах. Так, Аніта поділилася з підписниками в Instagram чорно-білим знімком із нової фотосесії, а під ним написала великий пост про те, як має виглядати ідеальне тіло.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, телеведуча Катерина Варнава вирішила розповісти, що харчується правильно, але отримала зворотну реакцію від шанувальників.

Чутки про те, що худоба актриси Катерини Варнави має нездорову природу, підтвердилися - її давно підозрюють у анорексії. Щоб розвіяти ці чутки, Катерина на своїй сторінці в Instagram вирішила докладно розповісти про те, як і чим вона харчується.

Незважаючи на те, що раціон виглядає досить зваженою, більшість підписників перелякалася й стала задаватися питаннями: чи можна вижити, якщо їсти так мало?

За словами Катерини, щоб прогодувати "175 сантиметрів живої ваги", їй доводиться обмежувати себе і бути майже вегетаріанкою. Але іноді вона все-таки їсть яйця та молочні продукти.

Дивіться сюжет про схуднення

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", розкрито таємницю найзагадковішого фото Мерилін Монро.