На своїй сторінці у Facebook в. о. міністра запропонувала читачам ознайомитися з порадами, "які не дасть лікар". У своїх порадах Супрун ґрунтувалася на думці гастроентеролога-дієтолога.

В першу чергу Уляна Супрун порекомендувала українцям відмовитися від вживання соди.

На думку в. о. міністра охорони здоров'я, тривале споживання соди може спровокувати електролітні порушення. Також в організмі може піднятися рівень натрію; знижується рівень калію, кальцію і магнію. Це небезпечно порушенням серцево-судинної регуляції, підвищення артеріального тиску, порушення мінералізації кісток, утворення каменів у нирках, і навіть набряком мозку.

Не менш небезпечно, на думку в. о. міністра, вживати перекис водню. На думку Уляни Супрун, вживання цього засобу може викликати запалення шлунка, кишечника або підшлункової залози, а також перитоніт.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ще одна помилка – самовільне вживання жовчогінних засобів. Особливо це стосується пацієнтів з жовчнокам'яною хворобою.

"Їм взагалі протипоказано вживати будь-які засоби, що містять трави з жовчогінними властивостями, наприклад, расторопшу. Таке "лікування" може призвести до загострення холециститу, виходу каменя з жовчного міхура в холедоха і спровокувати ургентний стан з гострими жовчними коліками, механічною жовтяницею та розвитком панкреатиту, коли тільки своєчасна хірургічна допомога може допомогти", - заявила Супрун.

Кращою профілактикою цієї недуги в. о. міністра охорони здоров'я назвала регулярні повноцінні сніданки з вживанням корисних жирів, невеликі перерви між прийомами їжі, відмова від кави натщесерце.

"Як бачимо, поїсти або попити щось тільки тому, що це радять в інтернеті - не кращий шлях до міцного здоров'я та довголіття. Велику роль грає дійсно здорове харчування. Це їсти багато овочів і фруктів, пити достатньо води і обмежувати продукти, що містять цукор, сіль і біле борошно. І не забувайте, що найкращий порадник з питань здоров'я - ваш сімейний лікар", - зазначила Супрун.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців, що світом шириться епідемія невіри науці.