Щорічно 14 червня інтернет-спільнота відзначає Міжнародний день блогера (блогера) (International Weblogger's Day).

Ідея проведення цього свята народилася в 2004 році. Відразу 500 чоловік із більш ніж 40 країн, об'єднавшись, вирішили, що їм потрібен свій день — свого роду символ дружніх відносин між мережевими блогерами усього світу.

Історія професії

Блогер — людина, яка самостійно веде і адмініструє свій інтернет-щоденник, де регулярно розповідає про події свого життя, ділиться фотографіями, висловлює свої думки, висловлює думку деяких нагальних на його погляд проблем.

Це свято робить людей, які пишуть у своїх блогах на різних мовах, ближче і дає їм можливість підтримувати один одного і всіх користувачів мережі Інтернет. До товариства блогерів може приєднатися кожен, хто має доступ у всесвітню мережу, незалежно від статі, національності та віку.

В Україні в цей день ось вже кілька років щорічно відбуваються «живі» зустрічі блогерів. А 14 червня 2007 року, в третю річницю Дня блогера, кожен користувач всесвітньої мережі, що має свій блог, опублікував у ньому коротке повідомлення про солідарність між усіма блогерами.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Поряд з Міжнародним днем блогера в світі щорічно відзначається і так званий День блогу (оригінальна назва — Blog Day). Він проводиться 31 серпня. В цей день кожен блогер публікує на свій сторінці п'ять посилань на інші щоденники, присвячені різним темам.

Як йдеться на офіційному сайті організаторів цього свята, «блогери обов'язково повинні мати хоча б один день, який можна було б присвятити знайомству зі своїми колегами з різних країн і з різними інтересами».

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що російський комік Іван Ургант вирішив отримати ізраїльський паспорт – при чому не тільки для себе, але і всієї родини. Це не завадило йому повернутися на прокремлівський "Перший канал" і далі продовжувати банально жартувати, ніби нічого не сталося.

Як все насправді, можна дізнатися хіба що на дипломатичному рівні. Він написав в Instagram прохання "припинити поширювати новини про його "міфічний" другий паспорт".