Неймовірний прорив в діагностиці онкологічних захворювань зробив стартапер з Великобританії, розробив спеціальну маску, яка аналізує частки, що видихає пацієнт. За цими дрібним частками апарат може діагностувати наявність ракових пухлин в організмі.

Створена англійським вченим респіраторна маска здатна проводити якнайточніший аналіз повітря, що видихається пацієнтом. Автор розробки впевнений, що запах з рота може свідчити про наявність раку в організмі пацієнта. Респіратор обладнаний датчиками, чутливі аналізатори яких дозволяють діагностувати онкологічне захворювання легенів, товстої кишки та інших серйозних різновидів раку навіть на їх початковій стадії.

Розробкою цього діагностичного апарату, що отримав назву ReCIVA, вчений почав займатися в 2016 році. Поштовхом стала смерть дружини автора респіраторної маски, яка померла від раку товстої кишки. Чоловік змушений був один виховувати двох дітей, але замість того, щоб впасти в депресію, вирішив зробити все, щоб допомогти іншим людям, які зіткнулися з цією жахливою хворобою. Адже питання лікування онкологічних захворювань в першу чергу залежить від їх ранньої діагностики.

Розробник вже зміг зібрати на виробництво свого чудового апарату від венчурних інвесторів більше 38 млн доларів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Принцип дії респіратора неймовірно простий. ReCIVA отримує через аналізатори дані про подих, і передає їх на спеціальні датчики. Після відповідного аналізу людина може дізнатися про ймовірності появи пухлин в організмі. Досить просто надіти ReCIVA і подихати, щоб отримати точну інформацію про стан здоров'я.

Розробник стверджує, що респіратор може виявити ознаки раку легенів і товстої кишки на ранній стадії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"В Україні в результаті зростання інфляції продовжать зростати ціни на ліки.

Про це повідомив Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

Він розповів, що всі ціни на ліки на умовний календарний рік подорожчають пропорційно інфляції. Крім того, він також розповів про шалені збитки компаній зважаючи на те, що держава не покриває витрати пацієнтів на лікування.