У четвер, 14 червня, помер знаменитий російський режисер Станіслав Говорухін.

Відомому кінематографісту було 82 роки. За роки своєї тривалої кар'єри в індустрії кіно, він неодноразово піддавався критиці з боку колег, зокрема, у зв'язку зі своїми різкими висловлюваннями на політичну тему.

Говорухін також неодноразово гостро висловлювався щодо українсько-російського конфлікту, а ще активно виступав на підтримку Путіна.

11 березня 2014 року Говорухін в числі перших 86 чоловік підписав відкрите звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку політики президента РФ Володимира Путіна в Україні і в Криму. 12 березня 2014 року режисер роз'яснив журналістам свою позицію з даного питання наступним чином.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Двадцять років я жив і працював в Одесі, на Одеській кіностудії, і добре знаю, що таке український націоналізм. На собі неодноразово відчував", - заявив Говорухін.

У відповідь на це висловлювання 23 березня 2014 року учасники одеського Євромайдану встановили на Одеській кіностудії пам'ятну дошку, на якій Говорухін представлений у вигляді скорпіона з головою людини і трубкою.

10 вересня 2014 року Станіслав Говорухін в інтерв'ю для одного з російських ЗМІ висловив свій песимістичний погляд на відносини між Україною і Росією:

"Як громадянин, я розумію: ми посварилися з Україною на все життя... Таку кров не змиєш. Може, через сто років і помиримося, якщо Земля ще буде існувати. Але на відрізок мого життя, я прекрасно розумію, що вже не поїду ні до Києва, ні до Харкова... А Одеса... Я з гидливістю ставлюся до цього міста".

Крім цього, у ще одному інтерв'ю Станіслав Говорухін розповів, що вважає агресивну політику Росії щодо України абсолютно правильною і нормальною і підтримує "всією душею" президента РФ Володимира Путіна і "народ Донбасу".

У той же час Говорухін міркує про "громадянську війну в Україні", заявляє, що йде громадянська війна, "російська частина Донбасу б'ється з національної різношерстою частиною України, яка ніколи не була єдиною".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про смерть росскийского режисера Говорухіна.