Нещодавнє засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики стало яскравим прикладом того, як провладні політики, не соромлячись, закликають до розправи над політичними опонентами, вважаєт аналітик Олексій Калініченко, повідомляє «Кореспондент».

Зокрема, про те, що вбити Віктора Медведчука – «то Божа справа», заявив представник «фронтовиків» Сергій Висоцький.

«По всій видимості, сам термін «свобода слова» заступник голови Комітету ВР Сергій Висоцький розуміє досить своєрідно. Втім, як і всі його соратники з «партії війни» «Народний фронт»... Кажучи щось відверто цинічне, дурне, аморальне, вони прикриваються фразою: «У нас же свобода слова! Маю право вільно висловлювати свої думки!». Але, по-перше, кожна людина, тим більше – депутат, тим більше – член комітету ВР з питань свободи слова, має замислитися: а що несе його думка, яку він так поспішав до всіх донести, крім чергової порції злоби і ненависті? По-друге, горезвісна «свобода слова» — це не вседозволеність, а, насамперед, відповідальність за свої слова», — пояснив експерт.

На думку Олексія Калініченка, «після майдану, проголошеного «революцією гідності», у Верховній Раді виявилося надмірно багато людей, які на практиці втілюють в життя одне з гасел більшовиків «хто був ніким, той стане всім».

«Тому не дивно, що замість того, щоб працювати на благо і об'єднання України, ці напівграмотні народні обранці прагнуть зруйнувати все навколо, приймаючи відверто антинародні закони і роблячи дикі заяви, якщо оцінювати з точки зору нормальної людини», — стверджує аналітик.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Справжня причина закликів до розправи над Медведчуком «полягає в тому, що він є найбільш ефективним парламентером України — як з Кремлем, так і з самопроголошеними республіками Донбасу», упевнений експерт.

«Власне, це прямо сказав український президент Петро Порошенко на прес-конференції 28 лютого 2018 року. В цілому, завдяки активності Медведчука, вдалося звільнити більше тисячі українських громадян з обох сторін. Тільки на підконтрольну територію вдалося повернути понад 480 чоловік. Фактично саме спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в Мінській контактній групі є головною рушійною силою у справі мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і виконання Мінських угод зокрема», — зазначив аналітик.

Крім того, лідер руху «Український вибір - Право народу» - автор мирного плану припинення конфлікту на Донбасі, який передбачає реалізацію Мінських угод шляхом прийняття закону про амністію, проведення в ОРДЛО виборів до місцевих рад, особливий порядок місцевого самоврядування в регіоні і внесення змін в Конституцію України в частині децентралізації, нагадав експерт.

«А що зробив для країни конкретно народний депутат Сергій Висоцький? Або він всерйоз вважає, що його основне завдання - продовжувати сіяти ворожнечу і ненависть, доламати те, що ще не доламали, і зруйнувати те, що ще не до кінця зруйновано? »- задає риторичні питання Олексій Калініченко.