Незважаючи на активне невдоволення громадян, російський уряд все-таки проведе скандальну пенсійну реформу.

Вже не перший рік в РФ обговорюють питання про підвищення пенсійного віку. Раніше, як тільки уряд намагався провести відповідну реформу, народ тут же починав протестувати, пише Політека.

У четвер, 14 червня російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв зробив офіційну заяву про те, що з наступного року росіяни будуть виходити на пенсію пізніше. Тепер пенсійний вік для чоловіків складе 65 років, а для жінок - 63 роки.

Крім того, Медведєв зазначив, що пенсійний вік буде підвищуватися поступово. Повністю перехід на нові стандарти відбудеться до 2028 року для чоловіків і до 2034 для жінок.

Також глава російського уряду додав, що всі необхідні умови для проведення реформи в Росії вже існують.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Медведєв оголосив про те, що найближчим часом уряд підвищить ставку ПДВ до 20%. Цей податок в Росії підвищується вперше з 2004 року.

Неможливо не помітити, що росіяни, м'яко кажучи, не в захваті від таких змін. Агенство "Ромир" провело соцопитування, результати якого показали, що 90% жителів РФ не хочуть виходити на пенсію пізніше.

У російських соцмережах також обурюються. Користувачі висловлюють свої невдоволення в коментарях.

"Вибори закінчилися: шахраї і злодії піднімають податки. Тепер вони зможуть побудувати собі ще більше палаців з будиночками для качечок і прайвет джетів для польотів собак-коргі", - пишуть росіяни.

"Голосували за Путіна? — отримуйте. А взагалі — треба пенсійний вік до 90 років підняти. Нєфіг на шиї у держави сидіти. Або працюєш, або подохаєш....".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", глава Росії Володимир Путін був помічений в обіймах з новим маленьким хлопчиком. Відповідне відео опублікував в Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов. Це сталося під час візиту російського лідера в Китай.

У Путіна відбувся короткий діалог з одним із юних хокеїстів, який повідомив політику, що йому 12 років. У відповідь той сказав: "Да ладно! Заливаєш? Заливаєш!"