Голлівудська актриса і посол доброї волі Управління верховного комісара ООН у справах біженців Анджеліна Джолі відвідала іракське місто Мосул, звільнений від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє прес-служба Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Наголошується, що метою поїздки актриси в Мосул було надання гуманітарної допомоги нужденним та ознайомлення з масштабами завданих місту руйнувань.

Джолі відвідала зруйновані в ході військових дій на західному березі міста. Крім цього, вона побувала на місці развали мечеті ан-Нурі.

Актриса заявила, що ніколи не бачила такого спустошення, і назвала умови життя там жахливими.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Це найгірше спустошення, яке я коли-небудь бачила за весь час моєї роботи з УВКБ. Люди втратили тут все, їх будинки зруйновані. Не вистачає ліків для дітей, у багатьох жителів немає доступу до питної води та основних послуг, що їх оточують руїни з мертвими тілами загиблих людей. Після немислимих травм окупації вони зараз намагаються відновити свої будинки, часто з невеликою допомогою або без допомоги... Вони очищають свої будинки своїми руками, добровільно допомагаючи один одному. Але їм потрібна наша допомога", - заявила посол доброї волі.

Вона закликала світову спільноту надати допомогу населенню у відновленні міста.

"Умови, які я побачила тут, у Західному Мосулі, жахливі. Все ще продовжується переміщення людей, табори заповнені, вся територія навколо Західного Мосула сровнена з землею. Я закликаю міжнародну спільноту не забувати Мосул і не відвертатися від його жителів", - підкреслила Джолі.


"Знай.uа" нагадує, що коаліція на чолі з США завдала удару по двох позиціях сирійської армії.

Про атаку заявила воєнізована ліванська шиїтська організація і політична партія "Хезболла".

Інцидент стався в провінції Дейр-ез-Зор.

"Вибухи прогриміли поруч з нафтостанцией Т-2 на кордоні з Іраком (близько 100 км) на захід від річки Євфрат, де присутні сухопутні війська коаліції для стримування ИГИЛ", - йдеться в повідомленні.