Вже сьогодні, 18 червня, ймовірно поставлять крапку у справі незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який голодує на знак протесту вже другий місяць поспіль. Його планують обміняти на утримуваних росіян, але кого саме – поки не ясно.

Звільнення Сенцова: місія реальна?

Про це повідомив в своєму Telegram-каналі російський журналіст Олексій Венедиктов:

"Сьогодні (можливо) буде вирішуватися історія з Сенцовим і обміном", - написав він.

Підтвердила ці сподівання на своїй сторінці в Facebook і відома правозахисниця Марія Томак: вона висловила надію, що "злита" Венедиктовим інформація не зашкодить переговорному процесу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Главред" Ехо Москви "Венедиктов пише в своєму телеграм-каналі, що сьогодні, можливо, вирішуватиметься доля обміну." Ехо Москви "типу ліберальне медіа, але Венедиктов завжди хизуватися своїми зв'язками і джерелами в Кремлі. Сподіваюся тільки, що цей "злив" від кого б він не походив, не зашкодить процесу ", - прокоментувала вона.

Дивіться: Олег Сенцов голодує вже другий місяць

Один за всіх, всі за одного: російський режисер у Сенцова

Нещодавно в Україну прилетів російський кінорежисер Аскольд Куров, щоб розповісти про стан здоров'я політв'язня представникам посольств країн Великої сімки. Він бачився з політв'язнем 4 червня, на 22-й день його голодування. Куров розповів, що з Сенцовим поки що все нормально, проте він схуд.

Попри всі труднощі, режисер добре тримається, пересувається сам, виглядає досить бадьорим і в хорошому настрої. Олег Сенцов розповів, що добровільно отримує підтримуючу терапію - укол глюкози і якихось вітамінів раз у два дні.

Ув'язнений колега скаржився Курову на холод в камері, +16 ℃ градусів, але зараз йому виділили додатковий обігрівач і перевели в окрему камеру.

Дивіться: Олег Сенцов, заповіт

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські письменники та організатори фестивалю "Острів Європа" влаштували акцію підтримки і закликали звільнити Олега Сенцова і всіх політв'язнів. Примітно, що акція відбувалася в повній тиші, в тому числі і з боку її учасників. Після поетичних читань Сергія Жадана та Олега Каданова на Майдані Незалежності до присутніх звернувся сам директор фестивалю "Острів Європа" Олександр Вешелені. Вони вирішили настільки масовий захід використовувати як нагоду висловитися. Після промови десять українських діячів мистецтва підняли аркуші паперу А4 з написаним на них тегом #FreeSentsov. Глядацький зал встав на час акції.