У Києві під час Маршу рівності у натовпі помітили представників секс-меншин з Росії та Білорусі.

Відповідні знімки на своїй сторінці у Facebook оприлюднив журналіст Андрій Дзіндзя.

Як виявилося, КиївПрайд відвідав чоловік з атрибутикою Санкт-Петербурзького гей-клубу SPBears і нібито гей з Білорусі.

Дивіться: Марш рівності у Києві

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Марш рівності у Києві: як це було?

У Києві 17 червня відбувся Марш рівності "КиївПрайд — 2018". Хода рушила о 10 ранку від Національної опери України та пройшла центром міста. Цього року Марш анонсували під гаслом "Найвільніша подія літа".

Зранку, перед проведенням Маршу група людей намагалася перекрити шляхи проведення заходу. Сталися сутички між поліцією та учасниками акції, які ночували в центрі міста, "щоб висловити свій протест". Поліція повідомила про затримання 57 людей.

Всіх присутніх просили пройти через рамки металошукачів, безпекою опікувалися кілька тисяч правоохоронців. Одночасно із маршем противники заходу також прийшли до рамок та вигукували різні гасла на знак протесту.

Дехто з учасників Маршу рівності тримав плакати #FreeSentsov на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Штовханина та локальні сутички, що часом виникали у натовпі, швидко припинялися, — поліція відтісняла тих, хто починав провокації. За даними медиків, ситуація контрольована – по допомогу практично ніхто із присутніх на КиївПрайді не звертався.

Раніше очікувалося, що цього року участь у Марші візьмуть близько 5 тисяч людей і стільки ж буде поліцейських, які охоронятимуть громадський порядок.

У зв'язку з проведенням заходу, Київський метрополітен обмежив вхід і вихід на станції "Театральна", "Площа Льва Толстого" і "Палац спорту" у зв'язку з проведенням Маршу рівності.

Дивіться: Марш рівності у Києві: сутички між поліцією та радикалами

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські журналісти оскандалилися відвертим фейком про Марш рівності у Києві – нібито столична поліція масово розганяла учасників, хоча присутні стверджували: це відверта брехня, на КиївПрайді все минуло відносно спокійно.