У понеділок, 18 червня, на території окупованого Кримського півострова знову проводяться обшуки: на цей раз під роздачу терористів потрапив кримськотатарський активіст Юнус Сейтумеров і його донька.

На своїй сторінці в Facebook "Кримська солідарність" повідомляє, що в будинку родини активіста, розташованому в місті Старий Крим, незаконно провели обшук, після чого чоловіка разом з дочкою повезли до Сімферополя. Правозахисники повідомляють, що ні під час обшуків, ні під час затримання ніхто навіть протоколу не склав: людей відвезли просто так.

"Обшук в місті Старий Крим, вулиця Абрикосова, 38. Приїхав ОМОН в 6.40 ранку до Сейтумерова Юнуса. В будинку разом з ним знаходилися дружина і діти", - йдеться в повідомленні спільноти.



За словами громадського захисника Мустафи Сейдалієва, ніяких протоколів співробітники ОМОНу не залишали.

"Після огляду відвезли доньку Юнуса Сейтумерова. Сам Юнус поїхав з ними", - сказав він. Сейдалієв додав, що за версією родичів затриманих, ймовірною причиною затримання дочки Сейтумерова стала нібито телефонне листування зі своїм чоловіком, який знаходиться на території України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Г. Старый Крым 18 июня Комментарий гражданского защитника Сейдалиева Мустафы, с места где только что закончился обыск!

Posted by Крымская солидарность on Sunday, 17 June 2018

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як в анексованому Криму окупанти нагрянули з обшуками в будинку кримськотатарських підприємців та активістів. Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу і депутат Верховної Ради України (БПП) Рефат Чубаров. Зокрема, він зазначив, що окупаційні силовики незаконно увірвалися в будинки кримських татар.

"Російські окупанти вторглися з обшуками в будинку кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрем Веліляєва, Зери Веліляєва, а також в їх дорослих дітей, які проживають окремо", - написав він.