Глава України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про створення Вищого антикорупційного суду з поміткою "невідкладний", тобто, почати роботу над документом повинні найближчим часом.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру українського Президента.

"Президент Петро Порошенко відповідно до статті 93 та частини другої статті 125 Конституції України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону України "Про утворення Вищого антикорупційного суду". Глава держави визначив документ як невідкладний для позачергового розгляду парламенту", - пише прес-служба.



Проект має на меті закону - виконання вимог Конституції України, Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" і Закону України "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

7 червня Верховна Рада ухвалила закон про "Вищий антикорупційний суд". 11 числа його підписав Петро Порошенко. 14 червня закон вступив у силу.

Як зазначав міністр юстиції Павло Петренко, разом з тим парламенту також потрібно ухвалити "технічний" закон про створення Вищого антикорупційного суду - закон про констатацію створення суду, як вимагає Конституція.



14 червня Порошенко подав до Вищої ради правосуддя проект закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду". У понеділок, 18 червня, Вища рада правосуддя підтримала президентський законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що Дубинський заявив, створення антикорупційного суду в Україні лише на перший погляд є позитивним рішенням. Зокрема, він відзначив, що не поділяє надмірної радості українського суспільства від того, що в Україні імовірно почне діяти антикорупційний суд, який на його думку буде підконтрольний США.