У вівторок, 19 червня, глава Північної Кореї Кім Чен Ин прилетів у Пекін, де зустрінеться в президентом Китаю Сі Цзіньпіном.

Як повідомляє портал Рoliteka, лідери двох держав планують обговорити саміт, який відбувся 12 червня в Сінгапурі: тоді глава КНДР зустрівся з американським президентом Дональдом Трампом.

Японська телекомпанія Nippon News Network опублікувала відеоролик, як Кім Чен Ин спускається з борта урядового літака в столиці КНР.



Агентство Kyodo також повідомило про прибуття в Пекін вранці у вівторок, 19 червня, літака з високопоставленими північнокорейськими чиновниками на борту.

За інформацією агентства Xinhua, візит Кім Чен Ина триватиме два дні, в ході яких він обговорить з президентом КНР Сі Цзіньпіном саміт США-КНДР, а також подальше проведення переговорів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Глава КНДР прилетів до Китаю


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що президент США Трамп прилетів в Сінгапур для зустрічі з лідером КНДР. Відзначається, що Кім Чен Ин прибув на кілька годин раніше. Дональд Трамп прилетів на авіабазу Пайя Лебар в Сінгапурі в 20:21 за місцевим часом. Раніше в Сінгапур прибув лідер КНДР Кім Чен Ин на літаку китайської авіакомпанії Boeing 747. Президент США прибув в Сінгапур з Канади, де напередодні брав участь у саміті G7.

Також ми писали про те, що головним питанням на зустрічі Трампа та Кім Чен Ина стане побудова надійного механізму підтримки миру на Корейському півострові.

Портал "Знай.ua" докладно описав, як проходила зустріч двох політичних лідерів: які теми піднімалися і які питання в результаті вийшло вирішити.

Причиною торгівельних баталій між США та Китаєм стало те, що Дональд Трамп в п'ятницю, 15 червня, оголосив про введення нових мит і обгрунтував цей крок "нечесними торговими практиками" з боку Китаю, зокрема, крадіжкою інтелектуальної власності. Американський президент погрожував, що в разі дій Китаю у відповідь США оголосять про додаткові мита і на інші товари.

США вже ввели митні тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Раніше "Знай.uа" писав про те, що американський президент Дональд Трамп ухвалив запровадження мита на продукцію, імпортованої до США з Китайської народної республіки. Приблизна сума, за попередніми підрахунками, коливається в межах 50 мільярдів доларів.