Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що у Верховній Раді зареєстровані законопроекти, покликані зменшити вартість імпортних авто і поставити крапку в історії з їх нелегальним ввезенням. Про це передає Politeka.

Зокрема, акцизний податок для авто, які ввозяться в Україну буде змінено. Так, базові ставки акцизного податку будуть наступними: для авто з бензиновим двигуном — 50 євро, для авто на дизелі — 75 євро.

Мова йде саме про базові ставки, до яких будуть застосовані коефіцієнти двигуна та віку. Показник обсягу двигуна буде ділитися на 1000. А коефіцієнт віку — це кількість повних календарних років.

Пропозиція чиновників для власників авто на єврономерах не викликає ентузіазму серед населення України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Так населення коментує новий законопроект:

"Закон маразматиків. За старе авто платити більше ніж за нове — це законопроект для мажорів", "Невже у депутатів немає більш серйозних завдань, як гнобити народ. А може це і є головне завдання і мета", "Я не юрист, але моє розуміння таке — це два рази оподаткування одного і того ж товару. Я як людина і громадянин просто обурююся, адже як треба не любити своїх людей, щоб змушувати їх їздити на Жигулях, Москвичах, Запорожців — на такий давній техніці і за таких як наші дороги", — скаржаться українці.

Інші користувачі також шоковані дивною формулою розмитнення, яку пропонує парламент.

"Вони там з дуба звалилися, що за дебільна формула розмитнення", "Давно Майдан у кіптяві не був. Депутатам білі сорочки забруднить гаром шин", "Ще мало набрали грошей, знову закон щоб гріти змінюють пишуть під себе, як хочуть", — зазначають інтернет-користувачі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", український уряд всіляко намагається знайти нові способи для зміни ставок за розмитнення автомобілів з еврономерами.

Так, голова парламентського комітету з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна розповіла, що в даний момент у Кабміні планують дозволити розмитнення автомобілів з європейськими номерами, проте за новими розцінками. Якщо вірити запевненням чиновників, гроші від цього дозволять захищати Україну від забруднення повітря вихлопними газами старих автомобілів. Відзначається, що Южаніна озвучила розміри ставок.

Як стверджують чиновники, завдяки таким захмарним розцінками, кількість ввезених в країну старих авто різко знизиться.