Вперше за багато років у навчальному центрі "Десна" нарешті вдалося відновити практику подолання танками водних перешкод. На території парку танкового полку розміщений спеціалізований басейн. Напередодні його почистили, привели до ладу, аби постійно мати можливість для відпрацювання таких вправ.

"Т-64б та "Булат" загерметизували і підготували для подолання водних перешкод, оснастивши бронемашини трубами-лазами для екстреної евакуації екіпажу", - розповіли в навчальному центрі "Десна".

Цікаво, що раніше Булат в таких навчаннях участі не брав.

Дивіться: Український "Булат" вперше за історію існування подолав водні перешкоди з зануренням

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

ТМ "Булат" (Т-64Б) : технічні характеристики

Модернізована версія зразка часів 90-х., передбачає істотне підвищення основних тактико-технічних характеристик по озброєнню, захисту та рухливості машин, прийняті на озброєння ЗСУ.

Варіант, за яким було вирішено здійснювати модернізацію танків Т-64Б до стандарту БМ "Булат", полягає в установці на них універсальної динамічного захисту "Ніж" в комплекті з додатковим пасивним бронюванням, системи управління вогнем 1А45, аналогічної встановленої на танках Т-80У, Т-80УД, Т-90 і "Оплот".

БМ "Булат" (Т-64Б): технічні характеристики

Терміни експлуатації модернізованого танка Т-64Б продовжені на 15 років, ресурс танка збільшено до 11 тис. км. (як для нового танка). Екіпаж "Булата" - три людини: командир танка і навідник розміщені в башті (перший справа, другий зліва від гармати), механік-водій - в носовій частині корпусу по поздовжній осі машини.

Скорочення екіпажу досягнуто за рахунок застосування автомата заряджання. У носовій частині корпусу з боків від механіка-водія розташовані паливні баки, правий є баком-стелажем - в ньому і поруч з ним розміщено сім пострілів для гармати.

Водій займає своє місце через люк у даху корпусу, але при цьому гармата повинна бути повернена на невеликий кут. За сидінням механіка-водія у днищі танка є люк запасного виходу. Бойове відділення займає середню частину корпусу і вежу.

Танк "Булат": схема збору

Дивіться: Як український танк "Булат" переміг росіян на полі бою?

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські розвідники знайшли беззаперечні докази не просто присутності російських військових на Донбасі, а й активного ведення бойових дій та численних порушень Мінських домовленостей.