На Буковині група з 20 чоловіків напала на прикордонний пост, в результаті чого один з нападників отримав кулю.

У Чернівецькій області група чоловіків напала на прикордонників, в результаті чого вони змушені були застосувати зброю.

Про це повідомили в прес-центрі Держприкордонслужби України.

"Сьогодні, близько 16.00, під час охорони державного кордону і переслідування порушників у Сторожинецькому районі Чернівецької області невідомі особи в кількості до 20 чоловік спробували блокувати рух прикордонного наряду і навіть здійснили спробу групового нападу на прикордонний наряд", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляється, прикордонники намагалися втихомирити групу чоловіків, але ті не піддавалися умовлянням. Після цього військові змушені були відкрити вогонь.

Прикордонний загін зробив попереджувальний постріл, але нападники ніяк не відреагували. Після цього один з прикордонників застосував табельну зброю, вистріливши по ногах чоловіків. Пораненого доставили в лікарню, де йому надається медична допомога.

За даними прикордонників, ситуація була локалізована. В даний час з метою стабілізації обстановки на державному кордоні організовано та проводиться комплекс додаткових оперативно-профілактичних заходів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі був атакований безпілотник спеціальної місії ОБСЄ. Кровожерливі бойовики двічі атакували його ракетами. Про це повідомляється в звіті організації за 15 червня.

Спочатку безпілотник був атакований в районі Бетманово, але ракета пролетіла на значно більш низькій висоті, ніж БПЛА.

Друга ракета вже була випущена в районі Пантелеймоновки, де ОБСЄ виявила заборонений ЗРК бойовиків.

"15 червня о 05:06 безпілотний літальний апарат СММ далекого радіусу дії, який пролітав над н. п. Бетманове (колишній Червоний Партизан, непідконтрольна уряду, 23 км на північний схід від Донецька), зафіксував конденсаційний слід від ракети, балістична траєкторія польоту якого проходила істотно нижче висоти, на якій пролітав БПЛА зі сходу", - підкреслили в ОБСЄ.

"Через приблизно три хвилини безпілотник зафіксував, ймовірно, зенітну установку (ЗУ-23, 23 мм), розміщену біля ЗРК, з якої було зроблено кілька пострілів у напрямку БПЛА", - йдеться у звіті ОБСЄ.

У Місії підкреслили, що на момент інциденту безпілотник був у робочому стані.