Після того, як Сполучені Штати заявили про вихід з Ради ООН з прав людини, у Путіна тут же приготувалися вмоститися на місце, що звільнилося.

Про те, яке рішення прийняли в Білому домі, 19 червня заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, а також державний секретар Майк Помпео.

"Ми йдемо на цей крок, тому що наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірної і корисливої організації, яка знущається над правами людини", - заявила Хейлі.



Вона назвала Рада "захисником порушників прав людини і смітником політичних упереджень". При цьому зазначила, що США будуть щасливі приєднатися до Ради, якщо вона змінить політику і стане тим, чим повинна бути насправді.

Російська Федерація, не втрачаючи ні хвилини даремно, висунула свою кандидатуру на виборах до Ради ООН з прав людини на 2021-2023 роки. Також Москва не забула вщент розкритикувати рішення США.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Рада ООН з прав людини є ключовим міжнародним майданчиком для співпраці в сфері захисту прав людини і працює на основі принципів неупередженості, об'єктивності, невибірковості, конструктивного діалогу та співпраці", - заявив прес-секретар російської дипломатичної місії Федід Стржіжовскій.

В ООН з розчаруванням відреагували на рішення США вийти з Ради ООН з прав людини. Генсек ООН Антоніу Гутерреш волів би, щоб США залишилися організації. Виходом США розчарований також верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейн.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Економічній і Соціальній Раді поповнення: Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла до її складу України. Новий статус буде діяти з 2019 по 2021 рік.

ЕКОСОР - це один з шести ключових органів ООН, в обов'язки якого входить координація діяльності ООН і її спеціалізованих установ у соціальній сфері та сфері економіки. До її складу входять 54 держав-членів ООН.